Ziua Europeană a Parcurilor, ediția a IX-a

Centrul de Cultură “Brătianu” a marcat, săptămâna trecută, în parcul ce se află lângă Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din Ștefănești,  Ziua europeană  a parcurilor.
Ziua marchează data când au fost declarate primele parcuri naționale ale continentului european (Suedia, în anul  1909), dar  și faptul că  în această zi se împlinesc 80 de ani de la înființarea Parcului Național Retezat (1935), primul parc național românesc, de asemenea  se împlinesc 128 de ani  de la nașterea  marelui om de știință Alexandru Borza (21 mai 1887), cunoscut ca “părintele  Parcului Național Retezat”.
S-au implicat în această acţiune copiii din clasele V-VIII de la Şcoala gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești.  Înarmați cu foarte multă răbdare, copiii au ascultat  toate detaliile și informațiile pe care doamna profesor Lazăr Lavinia de la Şcoala „Constantin Brâncoveanu”  le -a furnizat copiilor. Informațiile  au cuprins câteva detalii legate de parcurile  noastre naționale, o scurtă enumerare a acestora, informații despre rolul  pe care parcurile îl joacă în viața noastră de zi cu zi, despre importanța ocrotirii acestora.
La sfârșitul expunerii copiii au participat la un concurs cu întrebări din informațiile primate, iar câștigător a fost declarat elevul de clasa a VIII-a, Țîrlea Gabriel.
Evenimentul s-a încheiat prin strângerea deșeurilor  din parcul ce se află lângă Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din Ștefănești şi igienizarea acestuia.
În paralel cu acțiunea Centrului de Cultură “Brătianu”, în parcul Școlii gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” s- a desfășurat același tip de  activitate implicând de data aceasta elevi din clasele I-IV.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea