“Gogoșica Rafaello”, mai eficientă ca dezinsecția

# Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Argeș se jură că că-n secții nu mai umblă picior de gândac
Mariana Badiu (foto), directorul de Îngrijiri Medicale al Spitalului Judeţean de Urgență din Pitești și, totodată, vicepreședinte al organizației Județene a PSD, spune că unitatea a scăpat de gândaci cu o momeală  simplă și eficientă.  Insectele care au păpat “Gogoașa Rafaello”  au dispărut ca prin minunre, spune directorul. E drept că după degustare, nimeni nu le-ar mai fi văzut nici moarte și nici constipate.

Reţeta “Gogoașei Rafaello”, spune Mariana Badiu, ar fi rezolvat ceea ce dezinsecțiile anterioare n-au putut face.
„Este vorba despre o formulă extraordinară. Rețeta am împrumutat-o şi noi de la un alt spital: am  amestecat acid boric cu gălbenuș de ou, iar compoziția, sub forma unor goșoșele, am pus-o pe capace de borcan, câte două în fiecare cameră, și gata, nu mai avem gândaci!” spune directorul de Îngrijiri Medicale al Spitalului Judeţean de Urgență din Pitești, care argumentează denumirea “Gogoașei Rafaello”  prin similitudinea cu bombonica omonimă. 
Povestea nu-i o glumă, arată reprezentantul spitalului. Acidul boric a fost achiziționat de uniatate, cu deviz, câte 12 kilograme per comandă, însă ouăle au fost aduse de acasă de personalul spitalului.
Dacă gândacii sunt morți de-a binelea  ori numai prost dispuși și un pic ascunși din cauza vreunei indigestii, încă nu se știe. Și nici nu se investighează! Cert e că decedați nu i-a văzut nimeni și nici gândaci mutanți n-au  apărut în intervalul scurs de la implementarea metodei gogoșica.
Singura secție în care nu s-a apelat la neomologata rețetă este Psihiatria.
“La această secție, nu folosim gogoșelele Rafaello pentru ca nu cumva bolnavii să le mănânce. În celelalte secții însă, unde, până acum, încercasem  fel de fel de produse, fără rezultat, de parcă gândacii se hrăneau cu acele substanțe, în loc să-i omoare, noua metodă a funcționat”, explică Mariana Badiu, care mai spune că, în paralel, spitalul continuă dezinfecțiile și dezinsecțiile tematice. Cristina Stancu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea