Natură și culoare la Biblioteca Județeană Argeș

În perioada 18-29 mai, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de pictură „Natură și culoare”, a artistei plastice amatoare Adelia Bogdan.
Născută pe 2 ianuarie 1937, la București, Adelia Bogdan a absolvit Școala Populară de Artă din Pitești și Piatra Neamț. A mai avut o expoziție personală în perioada 19-30 iulie la Galeria Alfa din Piatra Neamț. Expoziții colective a avut în anii: 1959 (Pitești, Școala Populară de Artă), 1966, 1967, 1968 (Salonul de Toamnă), 1969, 1972, 1974 (Piatra Neamț), 1968 (Bacău), 1980 (Câmpulung Muscel) și 1989 (București, Expoziția Națională a Sindicatului Sanitar).
Vernisajul expoziției „Natură și culoare” a avut loc marți, 19 mai, de la ora 13.00, în holul bibliotecii.
„În ciuda faptului că nu a urmat studii de specialitate, Adelia Bogdan este un artist plastic amator care a reușit să creeze, prin lucrările sale, un dialog între interioritate și exterioritate, să treacă de la lumea formelor la lumea simbolurilor”, a afirmat poeta Denisa Popescu.
Managerul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, Octavian Mihail Sachelarie, a vorbit despre dubla personalitate a Adeliei Bogdan: „Autoarea are două maniere de a picta. Nu este încorsetată într-o singură manieră. Adelia Bogdan face trecerea de la o pictură contemplativă, cotidiană, la o pictură mai serioasă. Ea nu este numai romantică, ci este și sobră, transmițându-ne figurativ o anumită lume. Sunt culori adânci, puternice, o explozie de culoare și de simțire a frumosului”.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea