Seminar pentru promovarea patrimoniului istoric al comunei Şuici

Joi, 21 mai, comuna Şuici a fost gazda unui şir de evenimente care au renunit  localnici, turişti, reprezentanţi ai structurilor din industria de turism, reprezentanţi ai instituţiilor statului, cadre militare, autorităţi publice locale, judeţene şi naţionale.
Manifestările au debutat cu seminarul „Patrimoniul istoric în circuitul turistic al Văii Topologului”, eveniment organizat în cadrul activităţilor de sustenabilitate ale proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea turismului în zona de Nord a Văii Topolgului, în localitatea Şuici, judeţul Argeş, prin sprijinirea promovării resurselor turistice”.
În cadrul seminarului care a reunit reprezentanţi ai unităţilor de turism (agenţii, hoteluri etc.), mass-media, reprezentanţi ai autorităţilor locale, invitaţi din mediul public, elevi şi turişti a fost realizată o prezentare a atracţiilor pe care zona le oferă. Obiectivele istorice cu valoare de patrimoniu naţional, obiectivele religioase şi culturale, obiectivele naturale au fost puse în valoare prin scurte prezentări. De asemenea, au fost dezbătute aspecte privind zestrea de tradiţii şi legende ale locului. Oportunităţile de agrement au completat tematica seminarului. Acesta s-a desfăşurat, ca locaţie, într-un cadru inedit, în Cimitirul Eroilor de la Şuici, unul dintre obiectivele promovate în cadrul proiectului de dezvoltare turistică, datorită valorii sale istorice. Cimitirul Eroilor, ales pentru desfăşurarea evenimentelor din 21 mai, reuneşte morminte ale soldaţilor români şi germani care şi-au pierdut viaţa în cele două războaie mondiale şi gropi comune ale sutelor de eroi necunoscuţi.
„Autorităţile publice locale ale comunei Şuici au depus eforturi majore pentru a face cunoscute valorile istorice, cultural-religioase, naturale şi antropice pe care comuna Şuici le posedă, prin implementarea unui proiect european al cărui principal obiectiv a fost promovarea la nivel naţional a patrimoniului local. Comuna Şuici deţine obiective istorice de o mare însemnătate, care pot constitui puncte de atracţie pentru turişti. Agenţiile de turism, mass-media se pot alătura demersurilor autorităţilor locale de a face cunoscute aceste obiective care merită să fie descoperite şi explorate, într-un efort comun al cărui scop final este valorificarea potenţialului turistic al zonei”, au declarat organizatorii.
Seminarul a fost urmat de ceremonii militare şi religioase dedicate eroilor care
şi-au pierdut viaţa pe terioriul comunei, de discursuri ale autorităţilor prezente şi de programe artistice susţinute de elevii din localitate, ca mărturie a tradiţiilor perpetuate din generaţie în generaţie şi parte a zestrei turistice a comunei Şuici.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea