Muzică de film, joi, la Filarmonica Pitești

La Filarmonica Piteşti, luna mai se va încheia în ultima joi (28 mai a.c.) cu un concert simfonic ce va include muzică de film. Desfăşurat sub egida „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”, ediţia a XXV-a, festivalul este organizat de U.C.M.R. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Corvin Matei, din Africa de Sud, solistă, la pian, va fi Léa Yoanna Adam, din Franţa. Concertul simfonic se va desfăşura, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti. În program: Marţian Negrea - „Tarantella” din Suita simfonică Prin Munţii Apuseni, op. 20, Tiberiu Brediceanu - Patru dansuri româneşti pentru orchestră, Richard Addinsell - Concert pentru pian (Warsaw Concerto) din filmul Dangerous Moonlight, Tiberiu Olah - Suita simfonică Mihai Viteazul.

Director muzical și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Stellenbosch University, fondator și director muzical al Orchestrei Concert Cape Town, Africa de Sud, Matei Corvin este născut în România, unde şi-a finalizat şi studiile muzicale. Încă din timpul facultăţii a participat la diferite festivaluri de muzică din Germania, Republica Cehă, Bulgaria, Franța, Spania și Italia. Mai mult de douăzeci de ani a fost flautist în orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti şi orchestra simfonică din Cape Town. Şi-a ales însă cariera de dirijor, urmând studii de specialitate şi cursuri de măiestrie. A dirijat la Johannesburg, Cape Town, Stellenbosch (în Africa de Sud), dar şi în Europa. În România a colaborat cu filarmonicile din: Ploieşti, Craiova, Braşov, Râmnicu-Vâlcea, Timişoara şi Târgovişte. Este pentru prima oară la Filarmonica Piteşti.

Stabilită în Franţa, Léa Yoanna Adam a absolvit Liceul „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi cursurile de master ale Conservatorului din Moscova. Debutează la 14 ani, în oraşul natal, unde concertează alături de orchestra simfonică. Are numeroase premii la concursurile din România, Elveţia, Franţa, Grecia. A fondat Academia Artiştilor Muzicieni din Paris, unde organizează cursuri internaţionale de masterclass. Este şi pedagog, dintre elevii săi remarcându-se Daria Tudor, care a concertat la Filarmonica Piteşti. A participat în jurii de pian în Franţa, Ucraina, Polonia, Letonia, Elveţia, Italia, România. Ca şi dirijorul Corvin Matei, şi pianistra Léa Yoanna Adam este, în premieră, la Filarmonica Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea