Comuna Valea Iaşului - 540 de ani de atestare documentară a satului Cerbureni

# Ziua Comunei Valea Iașului – moment al marcării împlinirilor prin care trece localitatea

Sâmbătă, 23 mai, comuna Valea Iaşului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul celei de-a XIII-a ediții a Zilei Comunei, moment în care au fost aniversați și 540 de ani atestare documentară a satului Cerbureni. Sărbătoarea a avut loc, anul acesta, la Căminul Cultural Cerbureni, obiectiv reabilitat pe care autoritățile comunei Valea Iașului l-au inaugurat cu acest prilej,  drept cadou oferit cetăţenilor din zonă.

 

”Veniturile din acest moment ne permit să efectuăm lucrări de anvergură, să accesăm fonduri europene asigurând cofinanțarea”

Nicolae Barbu, primarul localității: ”Am marea bucurie să vă salut cu ocazia deschiderii celei de-a XII-a ediții a Zilei Comunei Valea Iașului care se desfășoară în acest minunat așezământ reabilitat cu bani din fonduri proprii și dotat prin accesarea de fonduri europene prin GAL Făgărașul de sud, Ținutul Posadelor în 2014 și 2015. De asemenea, lansăm un album cu imagini inedite din comună, album ce va fi primit de fiecare dintre dumneavoastră.
Aș dori să aduc, în fața dumneavoastră, mulțumirea mea sinceră față de cei 11 consilieri locali aleși în luna iunie 2012, care, pentru prima oară în istoria comunei, au lăsat deoparte orice interes personal sau de partid și au avut curajul să aprobe o serie de proiecte inițiate de mine, care au făcut ca, în acest moment, comuna să fie un șantier, cu lucrări de tot felul, în toate satele. Mai mult decât atât, prin adoptarea acestor hotărâri, am asigurat, pentru totdeauna, independența economică a comunei Valea Iașului. Veniturile din acest moment ne permit să efectuăm lucrări de anvergură, să accesăm fonduri europene asigurând cofinanțarea, să facem împrumuturi atunci când avem nevoie de bani pentru finalizarea anumitor lucrări.”
Manifestările dedicate Zilei Comunei au inclus lansarea monografiei comunei Valea Iașului, dar și o festivitate de acordare de diplome și premii pentru cuplurile longevive și cetățenii care au trecut pragul vârstei de 80 de ani. Astfel, patru familii din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit diplome de recunoștință intitulate generic ”Nunta de aur” și câte un premiu în valoare de 200 RON din partea administrației publice locale. La fel s-a întâmplat și cu un număr de 136 de cetățeni din localitate care au trecut pragul vârstei de 80 de ani și care au fost recompensați cu diplome și premii în valoare de 200 RON/persoană. Totodată, diplome cu titlul ”Nunta de argint” au primit și 13 familii care au aniversat 25 de ani de căsătorie.

”Aveți multe proiecte pe care, sunt convins, le veți realiza”

Constantin Polexe, vicepreședinte CJ Argeș: ”Vă urez, și eu, un călduros  La Mulți Ani. Aveți o comună bine gospodărită, se vede cu ochiul liber. Aveți multe proiecte pe care, sunt convins, le veți realiza. Aveți un primar gospodar, pe care e bine că l-ați votat, pe care sunt convins că îl veți vota în continuare, pentru că, e clar, muncește pentru dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la acest frumos eveniment și vă urez, tuturor, multă sănătate și împliniri.”

”Valea Iașului s-a schimbat mult, s-a schimbat în bine și se vede”

Mihai Deaconu, deputat: ”Mă bucur foarte mult că sunt aici, în mijlocul dumneavoastră. Aveți o comună bine gospodărită, o echipă la Primărie bine închegată și care, iată, face lucruri bune. Eu, deși am fost ales în Parlamentul României pe colegiul Mioveni, sunt legat de foarte multe lucruri de Valea Iașului. În primul rând, e vorba de legătura de prietenie și bună colaborare, atât cu domnul primar, cât și cu întreaga echipă a Consiliului Local. Nu uit niciodată însă că m-am născut aici, peste deal, în satul Vâlsănești din comuna Mușătești. Am copilărit aici, în Valea Iașului. Edilul de aici a demonstrat că este ceea ce ar trebui să fie, primul gospodar al localității. Valea Iașului s-a schimbat mult, s-a schimbat în bine și se vede. Vă felicit pe toți, pentru înțelegerea cu care ați mers, împreună, la drum.”

Edilul localității a mai făcut și o succintă trecere în revistă a nu mai puțin de 40 de obiective la care s-a muncit în noul mandat. Obiective de infrastructură, care să aducă o creștere vizibilă a nivelului de trai, a calității vieții localnicilor.
”Referitor la activitatea mea nu voi vorbi eu, ci faptele și realizările, iar ca timp, îmi propun, dacă voi fi girat de dumneavoastră, să mă retrag atunci când toți locuitorii comunei Valea Iașului vor trăi în condiții normale pentru vremurile pe care le trăim!” – a mai spus Nicolae Barbu.
Au urmat programele artistice oferite de ansamblul local "Mândrulița", "Hora" din Albeștii de Argeș, "Crăișorii Pietrei Craiului" de la Zărnești, precum și de formația de dansuri moderne de la Școala Valea Iașului, dar și o scenetă - "Soacra cu trei nurori". Buna dispoziție a fost întreținută de muzică și de produse tradiționale pentru astfel de ocazii, în cadrul unei serbari câmpenești.
Ziua comunei s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Click AICI pentru mai multe fotografii

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea