Lichidatorul Silva Grup scoate la licitație un teren de 6 milioane de lei din patrimoniul debitoarei!

#  Cine să fie, cine oare, lichidator al firmei lui Ivănescu?
Peste 6 milioane de lei!  La atât este evaluat terenul de 500.069 mp, situat în comuna Rătești, unul dintre ultimele bunuri rămase în patrimoniul falimentarei Silva Grup, teren scos la licitație de lichidatorul judiciar al debitoarei,  Art  Pro Insolv SPRL. În același dosar al falimentului Silva Grup, contestațiile continuă să curgă.  La fel și acuzațiile la adresa celor care se ocupă de  falimentul debitoarei, odată cu solicitările formulate de creditorii care așteaptă să vadă la dosar și actele justificative cu privire la declarațiile de creanță pentru sumele înscrise la masa credală de Nicolae Ivănescu și Comuna Izvoru.
În ultimul raport lunar de anul acesta privind  descrierea modului de îndeplinire a atribuțiilor în dosarul amintit,  lichidatorul judiciar al Silva Grup, Art Pro Insolv SPRL, fosta Art Insolv SPRL, arată că s-a procedat deja la scoaterea la licitație a  bunurilor identificate și evaluate din patrimoniul debitoarei:  “s-au desfășurat primele ședințe de licitație, la prețul de pornire, conform prețului estimat de evaluatorul desemnat pentru bunurile mobile și imobile (cu excepția stației Metso)”.
În prezent în patrimoniul debitoarei  se mai află stația Metso și terenul extravilan de 500.069 mp, din comuna Rătești, pentru a cărui scoatere la licitație s-a stabilit un preț de pornire de 6.803.850, 4 lei.

Cifre umflate?

De două termene încoace, avocatul  S.C. Bergerat Monnyeur, unul dintre cei mai mari creditori ai Silva Grup,  încearcă să pună  în vedere lichidatorului judiciar  să depună la dosar punctul de vedere cu privire la situația stației Metso (stație de concasare), “întrucât a învederat instanței faptul că în loc de 33 de tone (capacitate), reprezentanții societății, care s-au deplasat la fața locului  au constatat în jur de 3 tone”.
Odată cu amânarea judecării cauzei  falimentului  Silva Grup pentru 3 iunie 2015 (amânare decisă în vederea soluționării contestațiilor la tabelul  creanțelor, la solicitarea lichidatorului judiciar), Tribunalul Specializat Argeș a pus în vedere lichidatorului obligația de a depune la dosar tocmai acest raport cu privire la situația stației Metso  și, totodată, convocarea  adunării creditorilor, având ca punct pe ordinea de zi alegerea comitetului creditorilor.

Cauzele care au dus la falimentul Silva Grup rămân, în continuare, un mister

Cu două săptămâni înainte de noul termen în dosarul falimentului Silva Grup, raportul privind cauzele care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei mai ridică multe, multe semne de întrebare. “Raportul făcut de lichidator conform art. 59/L85/2006 este eronat, existând dovezi clare că d-l Nicolae Ivănescu, simplu acţionar, cu 40%, în Silva Grup SRL, a luat decizii şi a semnat contracte frauduloase, a înstrăinat bunuri imobile ale firmei, fără a avea drept şi a ţinut o contabilitate fictivă, vă rog să cereţi lichidatorului judiciar refacerea raportului cauzelor care au dus la  starea de insolvenţă” arată unul dintre creditorii care au fosmulat contestații în procedura falimentului Silva Grup. Același creditor a solicitat, recent, instanței să ceară OCPI punerea la dispoziţie a listei cu bunurile deţinute de către Silva Grup din anul 2007 până în 2012, “având în vedere faptul că bunurile imobile care se află pe raza comunei Izvoru au fost ascunse  şi nu se află pe lista cu bunuri deţinute, deşi  Administraţia Fiscală a comunei Izvoru, paradoxal, s-a înscris în tabelul de creanţe”.

Cine deține Art Pro Insolv SPRL?

Săptămânalul Atitudine în Argeș a tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă pe holurile Tribunalului Comercial Argeș. Cu privire la repartizarea mai mult sau mai puțin aleatorie a celor care trebuie să să ocupe de firmele intrate în insolvență sau faliment. Cum, până acum, de toate insolvențele firmelor omului de afaceri Nicolae Ivănescu s-a ocupat, în mod cu totul aleator Petre Motrun, iată că, de această dată, probabil, calculatorul a funcționat. De falimentul Silva Grup, firma de suflet a lui ”Nenea” nu se mai ocupă Petre Motrun.
Se ocupă fiul acestuia!...
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea