Tensiuni la Consiliul Naţional al PNL desfăşurat la Piteşti

# Atanasiu, pus să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile pe care le-a făcut cu privire la membrii PNL care provin din PDL
Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, au avut loc lucrările Consiliului Naţional al PNL, la care au participat peste 1.000 de persoane din toată ţara, în frunte cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, copreședinții formatiunii politice.
Cu prilejul Consiliului Naţional al PNL a fost adoptat programul de guvernare al partidului, intitulat „Reclădirea naţională”, în care se găseşte ca prioritate şi construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu şi s-a stabilit ca pe 5 iunie să fie depusă în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe tema votului prin corespondenţă pentru diaspora.
De asemenea, a fost desemnat şi cel care va ocupa funcţia de premier dacă PNL va prelua guvernarea, în persoana lui Cătălin Predoiu.

Teodor Atanasiu n-a putut să-şi ţină discursul

Teodor Atanasiu a fost taxat de colegii de partid în momentul în care acesta s-a ridicat să ia cuvântul. Mai exact, colegii l-au huiduit și i-au cerut să își ceară scuze pentru afirmaţiile pe care le-a făcut în cadrul unei şedinţe desfășurate la Bistriţa, cu privire la membrii PNL care provin din PDL. Afirmaţiile sale de atunci, potrivit cărora  democrat-liberalul Cătălin Predoiu nu va fi premier din partea PNL și că liberalii doar s-au folosit de PDL-iști pentru ca Iohannis să fie ales președinte, cu ameninţări voalate la adresa liderilor dimocrat liberali, care  ar urma să fie excluși din structurile de conducere, au fost taxate cu vociferări la Pitești
Co-președintele PNL. Vasile Blaga, a fost nevoit să intervină. În ciuda apelului făcut de acesta, cei prezenți în sală i-au strigat lui Atanasiu: ”Scuze, scuze!”.
Teodor Atanasiu a renunţat să ia cuvăntul și nici nu şi-a cerut scuzele solicitate din sală. ”Vă mulțumesc pentru primire!”, a afirmat acesta la plecare.
De la Consiliul Naţional, o parte dintre cei prezenți au plecat la evenimentul organizat la Vila Florica din Ştefăneşti, pentru marcarea a 140 de ani de la înfiinţarea PNL.

***

Apel către conducerea Partidului Naţional Liberal: copreşedinte Alina Gorghiu; copreşedinte Vasile Blaga

#  Spre ştiinţă, prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu

Apreciind alegerea Piteştiului pentru organizarea Consiliului Naţional al Partidului Naţional Liberal pe data de 23 mai 2015, concomitent cu sărbătorirea a 140 de ani de la înfiinţarea partidului, ca o recunoaştere a meritelor familiei Brătianu în istoria modernă a României, liberalii argeşeni vă solicită promovarea şi susţinerea proiectelor majore ale judeţului Argeş, ca o componentă a viitorului program de guvernare liberală:

1. Finalizarea tronsonului de autostradă Piteşti – Sibiu, sector integrat în Culoarul 4 Pan-european, în mandatul 2016-2020;
2. Conectarea fostelor capitale ale României – Curtea de Argeş, Câmpulung, Târgovişte - şi a municipiului Rm. Vâlcea la autostrada Piteşti – Sibiu, prin modernizarea şi reabilitarea DN 73C;
3. Realizarea proiectului „Spitalul Regional de Urgenţă Piteşti”;
4. Strategia de dezvoltare economică a regiunii Argeş-Muscel, prin înfiinţarea parcurilor industriale zonale: Centru – „Parcul Industrial Tehnologic şi Ştiinţific Mioveni”, Nord – „Parcul Industrial Câmpulung – platforma ARO”, Sud - „Parcul Agro-Industrial Costeşti”;
5. Obiectivele incluse în „Master planul pentru dezvoltare turistică a zonei montane a judeţului Argeş”, pentru dezvoltarea şi promovarea investiţiilor în sfera turismului;
6. „Complex Energetic Teritorial” – pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile (hidro, bio şi deşeuri) – ca alternativă pentru reducerea cheltuielilor în instituţiile publice, şcoli, spitale, primării, structuri administrative;
7. Modernizarea aerodromului Geamăna – Argeş,  vizând facilitarea asigurării condiţiilor optime mediului de afaceri, dezvoltarea turismului, dar şi cu implicaţii în deschiderea infrastructurii aeriene regionale.
8. Includerea judeţului Argeş printre liderii regionali – ca o recunoaştere a contribuţiei semnificative la dezvoltarea economico-socială a României.

În speranţa obţinerii sprijinului dumneavoastră, credem în viitorul judeţului Argeş şi al României, îndrumaţi peste timp de memorabilul discurs rostit odinioară de Ion I.C. Brătianu de la tribuna Parlamentului: „Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi.”
Comitetul Judeţean Executiv al PNL Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea