Festivalul Călușului Argeșean-Stolnici, ediția a XXVII-a, ca de obicei, un eveniment de înaltă ținută

De Înălţarea Domnului, locuitorii comunei Stolnici se strîng în fiecare an la Căminul Cultural, unde are loc „Festivalul Căluşului“. Este o manifestare de tradiţie ce reuneşte sute de căluşari din Argeş, dar şi din Olt.
Săptămâna trecută, chiar de Sfinţii Împărați Constantin şi Elena, a avut loc cea de-a XXVII-a ediţie a „Festivalului Căluşul Argeşean“.
Sute de oameni, de toate vârstele, invitați de seamă, întreceri desfășurate pe scena amplasată lângă primăria comunei, formații de muzică populară, mii de mititei și multe surprize au completat succesul inevitabil al unui festival de tradiție, un festival muncit, dar și iubit, al cărui artizan a fost primarul

comunei, Sevastian Pupăză Roșu, secondat de viceprimar și o întreagă echipă de sufletiști.
Este un eveniment organizat, ca de fiecare dată, de Primăria Stolnici în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş. Evenimentul a început la ora 16.30. Pe scenă au urcat participanţii grupurilor de căluşari. Argeşul a avut reprezentanţi din comunele Stolnici, Bîrla, Hîrseşti, Lunca Corbului, dar şi din oraşul Costeşti. La rîndul său, Judeţul Olt a participat cu căluşari din comunele Optaşi, Coloneşti şi Sîrbii Măgura. Primarul Sevastian Pupăză Roşu le-a pregătit celor prezenţi şi un program artistic, din care nu a lipsit Ansamblul „Doina Argeşului“, ai cărui membri sînt prezenţi an de an la această manifestare a comunei.

Sevastian Pupăză Roșu: ”De paisprezece ani, Festivalul acesta se ține aici, la noi, un festival de care suntem mândri”

Sevastian Pupăză Roșu, primarul comunei Stolnici: ”Hristos a Înălțat! și un călduros La Mulți Ani pentru cei care, astăzi, își sărbătoresc ziua numelui. După cum știți, o bună perioadă a istoriei Festivalului Călușului se leagă de comuna noastră. De paisprezece ani, Festivalul acesta se ține aici, la noi, un festival de care suntem mândri. Este un festival care, după cum știți, a depășit granițele județului, de ani buni prietenii și vecinii noștri din Olt venindu-ne alături. Vă doresc să aveți parte de o zi frumoasă, Dumnezeu a ținut cu noi și ne-a dăruit vreme bună. La Mulți Ani !”
Dorin Mărășoiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș: ”Iată, avem parte de o zi frumoasă, aici, la Stolnici, care permite desfășurarea în toată splendoarea lui a unui festival de tradiție. Dați-mi voie să ofer, din partea Consiliului Județean Argeș, o Diplomă de Excelență domnului primar, pentru eforturile duse pentru păstrarea tradițiilor. Este o organizare excepțională, care merită toate aplauzele.”
Tot de Înălțare, este serbată şi Ziua Comunei Stolnici, prilej cu care autorităţile au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Căluşul are adînci rădăcini în istoria neamului românesc, iar la Stolnici, tradiţia se transmite din generaţie în generaţie. Iată formațiile care au evoluat pe scena din aer liber a Căminului Cultural Stolnici:
Ansamblul folcloric ”Floricica” din comuna Bârla, Argeș;
Ansamblul folcloric ”Mugurelul” din orașul Costești, Argeș;
Formația de călușari din comuna Hârsești, Argeș;
Formația de călușari din comuna Stolnici, Argeș;
Formația de călușari ”Tigrii Carpaților” din comuna Lunca Corbului, Argeș;
Formația de călușari ”Doina Bascovului” din comuna Bascov, Argeș;
Formația de călușari ”Ilie Martin” din comuna Colonești, Olt ;
Formația ”Junii Călușari” din comuna Sârbii Măgura, Olt ;
Formația de călușari din comuna Optași, Olt

Invitatul special al serii a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Ghinescu. Finalul a fost marcat de un superb foc de artificii. Oamenii s-au simțit bine, vremea a fost excelentă, ca și organizarea. Felicitări sincere edilului Sevastian Pupăză Roșu, precum și întregii echipe a Primăriei Stolnici.

Click AICI pentru mai multe fotografii

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea