Adrian Miuţescu, despre Andrei Gerea: ”Pentru prima dată îşi ţine cuvântul. A promis, şi măreşte preţul gazelor de la 1 iulie 2015”

Cu câteva luni înainte de campania prezidenţială de anul trecut, Victor Ponta se bătea cu pumnii în piept că a reuşit, împreună cu ministrul energiei de la acea vreme, Răzvan Nicolescu, o amânare pentru majorarea preţului la gaze. Acum, Ministerul Energiei, sub conducerea lui Andrei Gerea, a anunţat o creştere a gazelor naturale substanţială, de 13%, care în realitate va ajunge la vreo 20%.
Acest lucru a fost semnalat şi de Adrian Miuţescu, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş, aproape rămas singur în acest demers al opoziţiei, fiind printre cei mai vocali membri ai acesteia din Argeş. Miuţescu este de părere că, odată aplicată această scumpire, de ministrul argeşean, Andrei Gerea, măsura de reducere a T.V.A. la alimente se anulează, prin costul crescut de procesare a acestora.
”Vreau să atrag atenţia asupra unui lucru care m-a surprins zilele acestea, şi nu mă aşteptam să mă surprindă. M-a surprins domnul ministru Gerea, care este parlamentar argeşean. Pentru prima dată îşi ţine cuvântul. A promis şi măreşte preţul gazelor de la 1 iulie 2015. Dl ministru Gerea, după ce a ratat investitorii din China la Oltchim, după ce a ratat rezolvarea Arpechimului, după ce a ratat toate celelalte societăţi care se închid, după ce a reuşit să închidă fabrica de combustibil nuclear de la Mehedinţi, după ce au dat afară, săptămâna trecută, 160 de oameni de la Arpechim, şi aici a avut  grijă să facă o disponibilizare pe criterii politice, majorează, acum, preţul gazelor. Deci, domnul Gerea, a dat afară de la Arpechim 160 de oameni, după ce a promis că rezolvă problema acolo şi nu a rezolvat-o. Alaltăieri se lăuda pe la Bucureşti şi se învârtea în jurul domnului Ponta că măreşte gazele de la 1 iulie cu 13% la sondă, dar până la noi preţul va ajunge la 20% pentru că mai este Transgazul care mai pun şi ei, mai este şi Distrigazul pe acest cerc care mai măresc şi ei. Daţi-mi voie să vă spun şi atrag atenţia în modul cel mai serios că,  conjudeţeanul nostru, domnul Gerea, cu această măsură  face  să anuleze TVA de 9%. În momentul în care preţul gazelor, care ne afectează pe toţi, nu mai vorbesc de societăţi comerciale, în producţie şi aşa mai departe, creşte atât de mult, acesta se va simţi şi în mărirea preţurilor la alimente. Tot ce a făcut Ponta cu acel 9% la alimente este anulat din servă de domnul ministru Gerea. Va spune că era un angajament cu UE. Îi amintesc, însă domnului Gerea că ministrul care a fost înainte, domnul Nicolescu, făcuse o înţelegere cu Comisia Europeană să amâne majorarea preţului la gaze cu nu-ştiu-câţi ani. Domnul Gerea e mai darnic, spune că el vrea să-şi ţină cuvântul, majorează de la 1 iulie gazele. E un lucru peste care nu putem trece şi nu-l putem lăsa deoparte”, a explicat Adrian Miuţescu, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea