Simfonia destinului, la închiderea stagiunii a opta a Filarmonicii Pitești

Filarmonica Piteşti închide joi, 23 iunie a.c., cu un concert simfonic Beethoven, a opta stagiune (2014-2015). De la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, publicul va audia Concert pentru pian și orchestră nr. 3, op. 37 şi Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului. Dirijorul orchestrei simfonice este Petre Sbârcea, iar solistă, la pian, Ilinca Dumitrescu.
Fost elev al maeştrilor Sergiu Celibidache şi Antonin Ciolan, Petre Sbârcea şi-a perfecţionat studiile în arta dirijorală în Franţa, Italia şi Statele Unite ale Americii. De-a lungul carierei, a fost dirijor titular la Opera Română din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat Sibiu. Invitat permanent al orchestrelor din Germania, Ungaria, Italia, Austria, Franţa, Belgia, Rusia, Olanda, Elveţia, Luxemburg, Republica Moldova, Adzerbaidjan, Iran, dar şi al operelor şi filarmonicilor din România, maestrul Petre Sbârcea este şi în prezent profesor la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, disciplina dirijat orchestră. Activitatea artistică a dirijorului Petre Sbârcea a fost încununată cu numeroase premii şi distincţii, dintre care amintim Ordinul „Meritul Cultural” al României şi Medalia „Mascagni”(Italia). Dirijează pentru prima oară orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.
Ilinca Dumitrescu a moştenit talentul tatălui, urmând Conservatorul de Stat „Ceaikovski” din Moscova. În ţară, a studiat cu Cella Delavrancea şi Mihail Jora. A concertat în importante săli de concerte pe cinci continente, în 43 de ţări şi 36 de capitale. Muzicolog, pedagog, muzeolog (fost director al Muzeului Naţional „George Enescu”), realizator şi producător TV, pianista Ilinca Dumitrescu a fost distinsă cu premii naţionale (Academia Română şi Institutul Cultural Român) şi internaţionale (Preşedinţia Republicii Italiene şi Guvernul Franţei).  Repertoriul său cuprinde concerte cu orchestra, concerte camerale, piese de pian solo, lieduri etc. Are o discografie remarcabilă atât în ţară, cât şi în străinătate. Distinsa pianistă a mai concertat la Filarmonica Piteşti, în 16 mai 2013, când a fost omagiat compozitorul, dirijorul, profesorul şi scriitorul Ion Dumitrescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea