Senatorul Șerban Valeca, despre legea privind pensiile speciale pentru parlamentari: “Era ultima reparație din ceea ce a tăiat Guvernul Boc”

Senatorul consideră că prin aprobarea de către legislativ  a proiectului privind pensiile speciale pentru parlamentari, proiect pe care l-a susținut cu toată convingerea, s-a realizat  o reparație firească pentru aleşii poporului.
Proiectul care prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate, a fost susținut de senatorul de Argeș. Șerban Valeca spune că prin faptul că deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere (la împlinirea vârstei standard), la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, stabilită în funcţie de numărul de mandate,  s-ar fi produs o reparație morală necesară.
“Era ultima reparație din ceea ce a tăiat Guvernul Boc (…). Tot scandalul ăsta este pentru 120 de oameni care ar  beneficia  de aceste pensii (…). Ne place să ne comparăm mereu cu Europa. În Europa, după un mandat, un parlamentar europen are 5000 de euro. Aici după un mandat se vine cu 200-300 de euro”, spune senatorul Șerban Valeca, care adaugă la motivele susținerii acestui proiect și faptul că legea ar putea ajuta la reînnoirea clasei politice.
“Noi trebuie să ne gândim că oamenii aceștia, chiar dacă au 70 de ani, pot să rămână pe liste.  Noi ne-am gândit să dăm locuri la tineret, la femei” mai spune Șerban Valeca.
Pensile aleșilor neamului se vor calcula prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii, potrivit proiectului de lege. Pentru mandate incomplete indemnizaţia se va  calcula proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede pensiile speciale ale parlamentarilor şi a fost semnată de 255 de deputaţi şi senatori, ulterior parlamenatarii PNL retrăgându-şi semnăturile.
C.S

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea