Investiţie de unică folosinţă făcută de Primăria Piteşti

# Bani publici duşi pe apa Argeşului! # Nepăsare crasă, lipsă de interes din partea administraţiei locale

În urmă cu aproximativ doi ani, în vreme ce se lucra la reabilitarea podului de peste Râul Argeş, administraţia locală, prinsă şi atunci nepregătită în ceea ce priveşte asigurarea variantelor ocolitoare pentru şoferii care tranzitau zona respectivă, a găsit o soluţie, într-un târziu, de fluidizare a traficului. Soluţia respectivă a fost devierea traficului pe strada Argeşului, traversând Râul Argeş pe podul de la ACH, variantă ce ducea în strada Depozitelor. Numai că la acea vreme strada Argeşului nu era asfaltată, iar Primăria Piteşti a fost nevoită să o asfalteze la foc automat, lucru îmbucurător pentru şoferi, dar şi pentru proprietarii de terenuri din acea zonă, frecându-şi mâinile de bucurie că preţul pământului respectiv va creşte. Însă, acest miraj nu a durat foarte mult pentru că la prima viitură venită pe râul Argeş, podul respectiv s-a surpat, dar şi o parte din asfalt a fost luat de apele Argeşului. Aşadar, această investiţie de unică folosinţă, atât de importantă în momentul de faţă pentru ocolirea zonei de la Podul Viilor, a fost năruită şi nimeni nu s-a mai interesat de ea.

Zeci de mii de euro daţi pe artişti celebri, în vreme ce şoferii erau blocaţi în trafic

Deşi s-au investit nişte bani serioşi în asfaltarea străzii Argeşului, care, în momentul de faţă nu mai foloseşte la nimic, atâta timp cât podul este rupt, actuala  conducere a Primăriei Piteşti pare a fi mai mult interesată de fapte pur electorale.
Dacă stăm să ne gândim câţi bani a alocat viceprimarul Cornel Ionică, zeci de mii de euro, pentru aducerea a celor mai renumiţi artişti la Piteşti, de Simfonia Lalelelor, şi, la interval foarte scurt, de Zilele Municipiului Piteşti, credem că s-ar fi putut reabilita acel pod de la ACH, investiţie atât de necesară, mai ales în momentul de faţă, când nervii şoferilor care tranzitează zona Podul Viilor sunt puşi la încercare pe fiecare zi.

Nepăsarea crasă a autorităţilor locale poate produce adevărate tragedii

Deşi acea zonă, strada Argeşului, după ce a fost asfaltată, devenise o mană cerească atât pentru şoferi cât şi pentru proprietarii de terenuri din vecinătatea ei, acum, această stradă, mai ales în apropierea podului de la ACH, arată ca şi cum ar fi desprinsă din filmele horror.
Pe lângă faptul că, pe marginea acestei străzi, de o parte şi de alta, gunoaiele zac mormane din loc în loc, partea cea mai gravă, care poate produce adevărate tragedii din nepăsarea crasă a autorităţilor locale, este nesemnalizarea corespunzătoare, vizibilă, a părţii de carosabil distrus de ape, dar şi, cel mai grav, este nesemnalizarea vizibilă a podului rupt.
Singurul indicator care semnalizează această problemă se află pus la intrarea pe stradă, pe un stâlp lăturalnic, care abia se observă ziua.
Aşadar, nepăsarea crasă a autorităţilor locale poate produce adevărate tragedii, dar cum se întâmplă, de obicei, la noi, în România, măsurile se vor lua după întâmplarea tragediilor.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea