Falimentul S.C. Dracones, firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu, se complică

# În schema falimentului a intrat Volksbank, pentru datorii de peste 36 miliarde lei vechi!
O listă consistentă de creditori așteaptă să recupereze sume de ordinul milioanelor  din falimentul SC Dracones. Cifra totală din tabelul creanțelor s-a îngroșat, ca urmare a soluționării irevocavbile a unei contestații dintr-un dosar  asociat, Volksbank obținând înscrierea a 3,63 de milioane în tabelul definitiv al creanțelor firmei lui Ștefan Lăzăroiu.
Potrivit raportului de activitate întocmit de administratorul judiciar al SC Dracones, pentru perioada martie-mai 2015  au fost organizate mai multe licitații pentru vânzarea a 10  bunuri –utilaje de construcții  și autovehicukle, bunuri ce  au fost adjudecate de SC Condor Gel Trans  SRL, adjudecantul urmând să plătească prețul integral al  acestora. SC Condor Gel a invocat ulterior adjudecării, unele dificultăți  pe  care, la rândul ei, le are a urmare a greutăților în privința încasării creanțelor de la propriii creditori. Adejudecantul  a plătit  34.166 de lei, diferența de  387.490 lei care ar mai trebui încasată de debitor fiind incertă, așa că administratorul judiciar  a solocitat instanței  amânări pentru încasarea  sumelor cu care a fost lăsat cu ochii-n soare
Pe lângă amintita licitație însă, au mai fost organizate alte 21.  Toate, în vederea vânzării altor 5 bunuri din patrimoniul SC Dracones, active care n-au putut fi valorificate.
“În concluzie, deoarece în averea debitoarei mai există și alte bunuri de valorificat și creanțe de recuperat, vă solicităm  acordarea unui termen de continuare  a procedurii, în vederea  valorificării acelor bunuri rămase, a încasării diferenței de preț la  bunurile  adjudecate  și a continuării demersurilor de recuperare a creanțelor  existente  precum și de soluționare  a dosarelor asociate”,  a solicitat  instanţei administratorul judiciar al SC Dracones.
Falimentul firmei lui Ştefan Lăzăroiu a fost amânat până în octombrie 2015
Cât despre dosarele asociate, unul dintre ele, cel privind contestația formulată  de Volksbank împotriva tabelului  preliminar al creanțelor, fost soluționat irevocabil, creanța amintită pe care s-a dus  războiul,  în sumă de 3,63 de milioane lei, fiind reținută în contul creditorului amintit.
La masa credală a firmei lui Ștefan Lăzăroiu se mai află, printre alții,   Finnțele Argeș, cu 3,1 mil. lei,  Foresta Argeș - cu 152,7 mii lei,  Clemans  SRL- cu 271,2 mii lei, Primăria Pitești –cu 38,3 mii lei, iar lista continuă.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea