Prointermed, firma lui Adrian Prodănel, caută soluții pentru a evita falimentul

Până în septembrie, Adunarea Grenerală a Acționarilor S.C. Prointermed SRL urmează  să modifice planul de reorganizare inițial. Creditorii cer însă falimentul firmei lui Prodănel. Deocamdată, omul de afaceri  a obținut amânarea judecării cererii de deschidere a procedurii falimentului formulată de creditoarea Rompetrol Downstream. Problemele Prointermed par trase la indigo după modelul Motor Ag, unde Prodănel se zbate pentru reorganizare, luptând cu băncile contestatare ale soluţiilor gândite pentru redresare de omul de afaceri piteştean

În timp ce Adrian Prodănel se chinuie să-şi salveze afacerile, creditorii firmelor sale se luptă şi ei să-şi recupereze cât mai grabnic sumele pe care Prointermed şi Motor Ag. le datorează acestora.
Marii creditori ai  celor două societăţi comerciale nu cred în reorganizarea gândită de Adrian Prodănel și vor urgentarea  finalizării procedurii insolvenţei/falimentului debitoarelor.  Printre cei care au făcut demersuri în acest sens se numără și Rompetrol Downstream, creditor a cărui solicitare de deschidere a falimentului împotriva  SC Prointermed a fost deocamdată amânată  pentru următoarea ședință a instanței, programată pentru 17 septembrie 2015.  Până atunci, A.G.A. Prointermed SRL urmează  să pronunţe o hotărâre de aprobare a modificării planului de reorganizare iniţial.  Debitoarea are mari probleme cu băncile, iar Adrian Prodănel şi-a exprimat suspiciunile faţă de activitatea administratorului judiciar care se ocupă de insovenţa firmei sale (procedură deschisă, în cazul Prointermed, la  18 iulie 2013).

Adrian Prodănel invocă erori în la stabilirea tabelului cu creditori

Omul de afaceri invocă erori grave nu doar cu privire la sumele înscrise în tabelul definitiv pentru creditorii Prointermed, ci şi erori referitoare la rangul înscrierii  acestor creanţe. Aceste erori ale adminstratorilor judiciari contează mai ales că prin schema ordinii de prioritate în tabelul definitiv,  se acordă un procent la masa credală, şi, implicit, o putere de vot creditorilor garantaţi.  Potrivit lui Adrian Prodănel, acest lucru s-ar fi  întâmplat în cu Unicredit Leasing Corporation, BCR şi BRD Group Societe Generale.
În acest ultim caz, omul de afaceri piteştean s-a văzut şi cu o parte din bunuri pierdute, şi cu datoriile neşterse. Totul a pornit de la garantarea unui credit contractat de SC  Prointermed  de la BRD Group Societe Generale, printr-un contract parafat în septembrie 2008. Atunci au fost încheiate mai multe contracte de ipotecă. Printre ele, şi unul având ca obiect un apartament situat în Bucureşti şi locul de parcare aferent. Cinci ani mai târziu, apartamentul şi locul de parcare  au fost înstrăinate în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Adrian Prodănel spune că suma obţinută în urma vânzării a fost încasată integral de BRD, “fiind radiată ipoteca avută de societatea financiară în baza declaraţiei notariale  nr. 2509  din 09.decembrie 2013 (…). Tot în acest sens învederăm că în cuprinsul contractului de vânzare se prevede expres  că suma va fi virată  în contul BRD”,  după cum explică, într-o contestaţie depusă la Tribunalul Specializat Argeş, omul de afaceri piteştean.
Doar că, explică Prodănel,  BRD a rămas înscrisă la masa credală a Prointermed cu întreaga cifră solicitată prin declaraţia de creanţă, respectiv 5.74 mil lei, sumă care nu a fost diminuată  cu cea  încasată din vânzarea  bunurilor ipotecate.
BRD îi dă bătăi de cap lui Prodănel şi în privinţa  insolvenţei  Motor AG. Banca a cerut respingerea planului de reorganizare şi intrarea în faliment a firmei lui Adrian Prodănel. Planul de organizare a fost gândit de Adrian Prodănel pentru a-şi salva, printre altele, vila de aproape 900 mp din Piteşti şi terenul aferent acesteia, de cca. 2000 de metri pătraţi, situate în strada Gen. Cornel Calotescu (zona străzii Trivale).  Banca are însă drept de ipotecă asupra acestor proprietăţi şi ar fi avut de suferit în condiţiile  aprobării noului plan de reorganizare care ar fi modificat o clauză, astfel încât, la terminarea reorganizării, ar fi fost ridicate, în termen de 30 de zile, de la închiderea procedurii de reorganizare judiciară, numai ipotecile şi garanţiile  pentru bunurile Motor AG SRL şi nu şi cele ale asociaţilor Prodănel Adrian Mihai  şi Ica Marcelica Prodănel.  Doar că planul (mai exact hotărârea care ar fi permis  punerea sa în aplicare) a fost contestat în instanţă.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea