Romsteel, în război cu Finanțele pentru 531 de mii de lei

# Administratorul special spune că inspecția fiscală ce a vizat SC Romsteel s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale

Reprezentanții S.C. Romsteel contestă în instanță creanța de 534.171 de lei cu care DGRFP Ploiești- AJFP Argeș s-a înscris la masa credală a debitoarei și acuză că Finanțele ar fi încălcat procedurile de formă și de fond la efectuarea unei inspecții fiscale a cărei perioadă de verificare s-a întins pe nu mai puțin de 6 ani. Mai mult, administratorul special al SC Romsteel  mai spune că, în mod nelegal, organele de inspecție fiscală  nu au dat drept de deducere a cheltuielilor de avion pentru doi dintre asociații de origine israeliană ai firmei argeșene și cataloghează modul de redactare a constatărilor inspectorilor care au făcut verificările drept unul “aliterar”.
SC  Romsteel Trade B 2006,  prin administtratorul său special, Gheorghe Răduță, a formulat o contestație la tabelul preliminar al creanțelor cu privire la înscrierea , de către DGRFP Ploiești - AJFP Argeș  a sumei de 534.171 lei, drept creanță  privilegiată. Din punctul de vedere al reprezentantului debitoarei, creanța ar fi una nelegitimă.
”Suma  de 534.171 lei  afost stabilită prin decizia de impunere F-AG-136 din13 februarie 2015, emisă în urma raportului de inspecție fiscală F-AG-90 din 13 februarie 2015, nelegale și nefondate”, arată în contestație , administratorul special, făcând referire, mai întâi, la încălcarea procedurilor de formă.
“Inspecția fiscală s-a efectuat cu încălcarea prevederilor  articolului  98 din Condul de procedură fiscală (…) Vă rugăm să observațI că, fără nicio motivare reală, începând cu data de 2 februarie 2015 am fost verificați, pe perioada 01.10 2009 - 31.12.2014, adică o perioadă de 6 ani,  depășindu-se chiar termenul  general de prescripție”, arată Gheorghe Răduță.
Contestația invocă și încălcarea procedurilor de fond cu privire la TVA și  impozitul pe profit.
“Vă rog să constatați nemotivarea și netemeinicia majorității aspectelor consemnate de echipa de inspecție fiscală, precum și modul greoi, de multe ori aliterar, de redactare și de readare a tuturor constatărilor înscrise, cu consecința neînțelegerii, în fapt, a conținutului acestor acte administrative”, se mai artă în contestație.
Cât privește impozitul pe profit, Romsteel acuză încălcare drepturilor privind deducerile fiscale. “Vă rog să aveți în vedere că, în mod nelegitim, organele de inspecție fiscală nu au dat drept de deducere a cheltuielilor de avion pentru doi dintre cei trei asociați  de naționalitate israeliană pe ruta Israel-România, considerând că această cheltuială nu este în scopul  realizării de venituri impozabile (...). Este oarecum greu de înțeles modul de gândire al organelor de inspecție fiscală în neacordarea dreptului de deducere pentru acesată cheltuială, atâta timp cât deplasarea a avut întotdeauna un scop comercial și nu unul turistic , au vizat îmbunătățirea  activității societății și au la bază procese verbale ale adunărilor generale  ale asociaților”, explică administratorul special al Romsteel.
Motivațiile privind neacordarea TVA deductibilă prezentate sunt menținute și în cazul impozitului pe profit.
“Consider că acesatea au fost întocmite cu încălcarea prevederilor legale în materie  (...) Având în vedere cele de mai sus, solicit să dispuneți scoaterea din tabelul preliminar de creanțe a creanței DGRFP Ploiești - AJFP Argeș cu suma de 534.171 lei”  se mai arată în documentul amintit.
Soluționarea contestației ar urma să se facă  pe 17 iunie 2015.
SC  Romsteel Trade B 2006  este nunul dintre cei mai cunoscuți importatori de profile metalice - țevi pentru construcție și funcționeză în comuna argeșeană Albota. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea