Războiul declarat defunctului Cătălin Chelu de Hidroconstrucția este departe de a se fi încheiat

# Hidroconstrucția i-ar putea chema în instanță  și pe moștenitorii controversatului om de afaceri  # Printre acționarii  Hidroconstrucția sunt voci care cer  tragerea la răspundere a notarilor  părtași la cele  49 de contracte de cesiune în spatele cărora s-ar fi aflat Cătălin Chelu

Judecarea cauzei în dosarul în care  SC Hidroconstrucția îl acuză pe omul de afaceri Cătălin Chelu (decedat anul trecut, la scurt timp după condamnarea sa definitivă la 6 ani de închisoare, într-un alt dosar, numit generic ”Mită la general”) că s-ar afla în spatele unor cesiuni frauduloase a fost amânată pentru data de 17 iunie 2015. Printre  motive s-au numărat  lipsa de procedură cu defunctul  Cătălin Chelu şi introducerea în cauză a moştenitorilor, respectiv reprezentanţilor moştenitorilor acestuia.
Cine va fi tras la răspundere  pentru cele  49 de contracte simultane de cesiune suspecte, încheiate în localități diferite, în spatele cărora conducerea S.C. Hidroconstrucția încearcă, de câteva luni bune, să  demonstreze că s-ar  fi aflat controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, decedat anul trecut?!
Pe scurt, după cum susțin oficialii SC Hidroconstrucția, în urma  acțíunilor pârâtului Cătălin Chelu, începând cu ultima parte a anului 2009, un grup bine conturat de acțíonari ai societății comerciale  (Ungureanu Eugen, Ungureanu Marius,  Drăgan Mircea, Săndulescu Ilie,  Enache Alexandru,  Dascălu Ion, Defta Stancu, Spiridon  Ion,  Deszi Nicolae, Mihai Iuliana Fabia) a solicitat înregistrarea unui număr  foarte mare de cesiuni. Deși, la  analizele făcute de Biroul Acționariat au fost prezentate o serie de  procuri autentice, oficialii Hidroconstrucția  au dubii mari atât în ceea ce privește realitatea acordării mandatului, cât și în ceea ce privește la formularea acordului referitor la intenția de a contracta.
Potrivit celor expuse de Hidroconstrucția, unul dintre cei 10 acționari amintiți -  Eugen  Ungureanu - a înregistrat, în cursul lunii aprilie 2010,  la  Biroul Acționariat al Hidroconstrucția, un număr de  49 de contracte de  cesiune : 44 încheiate la   data de 3 martie 2010 și 5, o lună mai târziu, la 13 aprilie, același an.  Toate au fost semnate, atât pentru cedent, cât și pentru  cesionar, de același  Eugen Ungureanu, în baza unor procuri speciale acordate de acționarii cedenți.. “Acesta era mandatat atât pentru semnarea contractelor  de cesiune, cât și cu privire la  semnarea în Registrul Acționarilor  și Registrul Acțiunilor”, explică reprezentanții conducerii societății comerciale.
Reprezentanții Hidroconstrucția  spun că, în realitate, ar fi vorba despre încheierea unor tranzacții simultane, dublate de un mandat fără reprezentare și că ar fi evidentă intenția de a simula a cesionarilor în contractele de cesiune,  afirmație argumentată prinn  încheierea unui număr  important de contracte  semnate în aceeași zi, în regiuni diferite ale țării, prin necesitatea de se asigura semnarea acestora  de  una și aceeași persoană și prin sumele  importante de bani alocate  tranzacțiilor, sume a căror proveniență este deja cercetată de către organele competente.

“Cum au încheiat notarii publici actul de cesionare de acțiuni, fără ca cedentul să demonstreze în fața notarului dreptul de proprietate a acestora?”

De cealaltă parte a baricadei sunt acționari care spun  că întreaga  inginerie  ar fi fost  pusă la cale cu sprijinul  multora dintre notarii  în fața cărora  au fost semnate documentele.
“Dacă se dorește adevărul, trebuie întrebat cum au încheiat notarii publici actul de cesionare de acțiuni fără ca cedentul să demonstreze, în fața notarului, dreptul de proprietate al acestora, pentru că societatea este de tip închis. Problema unei firme ține de atitudinea actionariatului și de modul în care acționarii sunt implicați în actul de numire a managementului, dar lipsa de cultură economică și ignoranța duc la dezastru, iar când oamenii încep sa regrete, este prea tarziu”, spune Traian Chițu, unul dintre acționarii SC Hidroconstrucția.

Acuzații de fraudare

Principalul artizan al ingineriilor ar fi, după cum spun  reprezentanții Hidroconstrucția, controversatul om de afaceri  Cătălin Chelu.  “Din cronologia evenimentelor, modalitatea de încheiere a contractelor,  cât și din analiza  prevederilor legale și statutare care reglementează  activitatea reclamantei și transferul dreptului de proprietate asupra acțiunilor, a rezultat, fără putință de tăgadă, intenția unei persoane străine de societate, pârâtul  Chelu Cătălin, de a dobândi acțiuni la Hidroconstrucția, fraudând astfel  interdicția instituită în deplină conformitate cu voința socială”, mai arată oficialii Hidroconstrucția.

Introducerea în cauză a moştenitorilor

Doar că pe Cătălin Chelu, decedat ulterior deschiderii  acestui dosar,  SC Hidroconstrucția nu mai are de unde să-l ia. În ultima ședință publică din acest dosar, instanța a  amânat, la cererea apărătorului reclamantei, judecarea cauzei la  data de 17.06.2015, “pentru lipsă de procedură cu defuncţii Chelu şi Turcu (n.r. alt nume din același dosar) şi pentru introducerea în cauză a moştenitorilor, respectiv reprezentanţilor moştenitorilor”. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea