Cutremur devastator în afacerea Muntenia!

# Tribunalul Covasna a anulat actele de vânzare a Hotelului Argeș și a spațiului Cabinet Dr. Costache

Săptămânalul Atitudine în Argeș relata, încă de anul trecut, cu privire la posibilitatea anulării actelor de vânzare-cumpărare prin care s-au înstrăinat cele două imobile, adică Hotelul Argeș și spațiul în care funcționează Cabinetul Dr. Costache. Și asta datorită faptului că certificatul fiscal  folosit la vânzarea Hotelului Argeş şi  a spaţiului în care funcţionează Cabinetul Dr. Costache nu este înregistrat la Primăria Piteşti.  La instituţia amintită, sub antetul căreia este redactat  certificatul fiscal suspect, n-a fost formulată, la data invocată, nici măcar  o cerere de eliberare a unui astfel de document.  Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti s-a sesizat în acest caz, și – spuneam noi atunci - dacă judecătorii concluzionează că certificatul este fals,  vânzarea celor două spaţii ar putea fi lovită de nulitate.
La încheierea, în februarie 2009, a celor două contracte  de vânzare-cumpărare (pe bucăţi), între SC Turism Muntenia  SA şi SC Eden SRL, cumpărătorul imobilului în care funcţionează Complexul Hotelier Argeş (P+4 E, dezmembrat în 8 corpuri şi curţile aferente) a fost folosit certificatul de atestare  fiscală F/0024/05.01.2009, document pe care câţiva dintre acţionarii  şi foştii angajaţi ai SC Turism Muntenia îl contestă în instanţă. În baza aceluiaşi certificat fiscal a  fost încheiat şi contractul de  vânzare-cumpărare între SC Turism Muntenia şi  Dr Costache Ionuţ pentru spaţiul în suprafaţă de 52, 21 mp în care, la  ora actuală, funcţionează cabinetul stomatologic de la parterul  Hotelului Muntenia.
Vânzarea acestor spaţii a fost privită încă de la început cu suspiciuni, iar foştii angajaţi ai  hotelului Muntenia, mulţi dintre ei acţionari minoritari, au început propria lor anchetă, pentru ca ulterior să se adreseze instanţei de judecată, sesizând, printre altele, unele nereguli  referitoare la certificatul de atestare fiscală folosit la transferul drepturilor de proprietate asupra spaţiilor amintite

Bomba a explodat: Tribunalul Covasna anulează contractele de vânzare cumpărare

Din momentul relatărilor noastre anterioare, procesul a căpătat o turnură cel puțin interesantă. În primul rând, foștii dușmani, Nicolae Ivănescu (în caloitatea sa de acționar majoritar al S.C. Muntenia S.A.) și Gheorghe Popescu (administratorul S.C. H.R. Eden 2007 S.R.L.), s-au văzut puși în aceeași tabără, având calitatea, aici, de pîrîți. Procesul a fost strămutat la Tribunalul Covasna, unde judecătorii declară ”nem tudom” la încercările de a trimite soluțiile pe drumuri lăturalnice. Hotărârea 493/23.06.2015 a fost de natură să explodeze precum o bombă atomică. Instanța a anulat contractele de vânzare cumpărare a celor două imobile

Consecințe: intrarea într-o firmă în insolvență și modificarea ponderii acționarilor

Dacă hotărârea nu va fi modificată, consecințele anulării actelor mai sus menționate sunt greu de estimat. În primul rând, cele două imobile, în care cumpărătorii lor au investit sute de mii de euro, se vor întoarce în patrimoniul falimentarei Muntenia. Firmă pe care creditorii abia așteaptă să o jupoaie. Firmă care are încă, pe rol, zeci de procese, atât la instanțele civile cât și la cele comerciale. Un dezastru, atât pentru tandemul Popescu-Dumitrică, cât și pentru stomatologul Ionuț Costache.
Pe de altă parte, investițiile în cele două spații – în primul rând în hotelul Argeș - pot modifica acționariatul actual al S.C.T. Muntenia, chestie care s-ar putea să nu îi convină omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Oricum, o afacere urâtă, chiar de infarct, s-ar putea spune.
Vom reveni. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea