Cenaclul de Arte Plastice „I.D. Negulici” din Câmpulung Muscel expune la Biblioteca Județeană Argeș

În perioada 22 iunie - 10 iulie 2015, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCT) Argeș și Casa de Cultură "Tudor Mușatescu" din Câmpulung-Muscel, în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, organizează expoziția de artă plastică „Armonia perspectivei. Armonia detaliului” realizată de membrii Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici” din Câmpulung-Muscel.
Expoziția reunește 34 de lucrări aparținând a 18 pictori din cadrul Cenaclului „I.D. Negulici” și are un caracter itinerant, deoarece aceasta a mai fost organizată în alte orașe din țară (Târgu-Mureș, Bistrița, Alba Iulia, Orăștie). Aceste lucrări reflectă stiluri artistice diferite: peisagistică, compoziții statice, instantanee.
Vernisajul expoziției a avut loc marți, 23 iunie 2015, la ora 13.00, în holul central al Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș. Despre lucrările expuse pe simezele Bibliotecii Județene Argeș, au vorbit poetele Denisa Popescu și Magda Grigore, managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie, Sorin Mazilescu, directorul CJPCT Argeș, pictorul Nelu Constantin și Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură "Tudor Mușatescu" din Câmpulung-Muscel.
„Membrii Cenaclului de Arte Plastice "I.D. Negulici" au deja o reputație frumoasă la nivel național și internațional. Suntem în prezența unei expoziții limpezi, senine, atât din perspectivă tematică, cât și din cromatică. Universul rural este personajul principal al expoziției, iar nota dominantă este reprezentată de timpul încremenit”, a evidențiat poeta Denisa Popescu.
Octavian Mihail Sachelarie a încurajat, în discursul său, fructificarea relațiilor dintre Câmpulung-Muscel și Pitești: „Există un progres cultural care definește zona Câmpulung-Muscel. Această expoziție trebuie să fie apreciată la adevărata ei valoare. Sunt lucrări foarte bune care merită a fi văzute și admirate.”
Despre această expoziție, Sorin Mazilescu a afirmat: „În calendarul manifestărilor noastre, lunile iunie și decembrie ale fiecărui an sunt dedicate organizării de expoziții de artă plastică pe simezele Bibliotecii Județene Argeș. Lucrările pe care le vedeți aici sunt rezultatul taberelor de creație pe care Casa de Cultură "Tudor Mușatescu" le-a organizat de-a lungul timpului. Este o «expoziție-școală» pentru că ea se dorește a fi un abecedar și pentru alte cenacluri din județul Argeș și pentru alți tineri care sunt la început de drum.”
„Dacă în județul Argeș avem un triunghi spiritual  - Cetățuia, Nămăiești, Corbii de Piatră – acum, aici, avem un triunghi spiritual: Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, CJCPCT Argeș și Casa de Cultură "Tudor Mușatescu" din Câmpulung-Muscel. În cadrul acestei expoziții se regăsesc și două lucrări realizate de mine, și anume «Casa părinților» și «Acareturi».”
Expoziția de artă plastică  „Armonia perspectivei. Armonia detaliului” este deschisă publicului larg până la data de 10 iulie 2015, în holul central al Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș și va putea fi vizitată de luni până joi, între orele 8.00-20.00, vineri între orele 8.00-16.00 şi sâmbăta între orele 8.00-13.00.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea