Dublarea alocaţiei înseamnă: pierderea venitului minim garantat şi implicit a asigurării medicale

# Majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a avut o serie de consecinţe

PMP atrage atenţia asupra faptului că majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a avut o serie de consecinţe negative, scăpate din vedere în momentul votului din Parlament: dublarea alocaţiei de stat face ca o bună parte a populaţiei să nu se mai încadreze în prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.
În aceste condiţii, impactul pozitiv al majorării alocaţiilor de stat se diminuează, potenţialii beneficiari primind, în realitate, mai puţini bani decât înaintea dublării alocaţiei de la 42 la 84 lei. Concret, la acest moment, dublarea alocaţiei înseamnă pierderea venitului minim garantat şi implicit a asigurării medicale, pierderea ajutoarelor alimentare şi eliminarea, în unele cazuri, a alocaţiei pentru susţinerea familiei.
Pentru a remedia acest lucru, PMP a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege de modificare a Legii 416/2001, prin care exclude alocaţiile de stat din seria criteriilor de acordare ale acestui ajutor social.

PMP inițiază un demers pentru Salvarea Vilei Florica

Deoarece conducerea judeţului Argeş nu a fost în stare să voteze o comisie care să negocieze cumpărarea Vilei Florica pentru a nu ajunge pe mâna unui samsar imobiliar, PMP Argeş a deschis două conturi bancare în care se pot face donaţii pentru a salva acest monument istoric şi de patrimoniu. Aceste conturi în care se pot dona bani pentru ca acest monument istoric să rămână în patrimoniul judeţului Argeş şi al României, sunt:
RO 22BRDE030SV58339100300 RON
RO 13BRDE030SV58339280300 EUR

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea