Târziu, dar, poate, nu degeaba! Deputatul Simona Bucura Oprescu îl va interpela pe ministrul Sănătăţii cu privire la cazul morții lui Andrei Turcu

Întrebată de presă în ce măsură femeile din PSD  și-au manifestat solidaritatea cu mama lui Andrei Turcu, copilul bolnav de pneumonie, mort în aprilie, la o zi după ce medicii l-au diagnosticat  greșit cu enterocolită, Simona Bucura Oprescu a anunțat că îl va interpela pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la cazul de Curtea de Argeș.
„M-a afectat acest caz,  mai ales că și eu am un copil care, după cum mi se pare mie, seamănă un pic cu băiatul respectiv… Voi face o interpelare către ministrul Sănătăţii, și nu mă  voi referi doar la acest caz, ci la întregul sistem medical pediatric din judeţ”, a declarat Simona Bucura Oprescu.
Singurele măsuri dispuse în urma anchetelor demarcate la spitalul din Curtea de Argeş  s-au materializat într-o amendă de 10.000 de lei  aplicată de DSP și contestată de conducerea spitalului. Medicii pe care părinții îi consideră vinovați de moartea lui Andrei profesează în continuare.

Copilul a murit în braţele mamei

Reamintim că băiatul, în vârstă de nici 8 ani, a murit sâmbătă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Copilul fusese internat în urmă cu o zi, când a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe cu stări de vomă şi diaree. Medicii l-au consultat şi diagnosticat cu enterocolită acută, după care au decis internarea lui la secţia de pediatrie, instituindu-i tratament cu antibiotic, fără să-i facă analize, pe motiv că laboratorul funcţionează numai câteva ore dimineaţa. Când starea copilului s-a agravat, mama băiatului a cerut ca fiul său să fie transferat la Spitalul Judeţean de la Piteşti sau trimis la o unitate spitalicească din Capitală. Medicii au refuzat transferul, iar copilul a murit în braţele mamei, implorând-o, cu ultimele sale puteri, să-l ajute.
La demararea anchetei DSP, medicul Sanda Cernat a afirmat că a pus diagnosticul în baza examenului clinic şi a explicat că, dacă ar fi existat indicii că starea copilului este gravă, ar fi decis imediat transferul la o altă unitate medicală. Numai că, din punctul său de vedere, aceste indicii n-ar fi existat.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea