O serie de activităţi cultural-artistice au marcat, în acest week-end, 530 de atestare documentară a Mioveniului

# Numeroase oficialități la deschiderea oficială
Vineri, 26 iunie, la deschiderea Zilelor oraşului Mioveni, primarul Ion Georgescu le-a mulțumit, în cadru oficial, tuturor celor care au răspuns invitaţiei administraţiei oraşului. La eveniment au participat oficialităţi centrale, judeţene, locale, reprezentanţi ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, consilieri judeţeni şi locali,personalităţi din lumea sportului, directori ai instituţiilor din Mioveni, precum şi  reprezentanţi ai delegaţiilor din oraşele înfrăţite.

Oraşul Mioveni, prin Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni au organizat în acest veek-end o serie de manifestări sub egida ,,Zilele Orașului Mioveni”. Localitatea a împlinit 530 de ani de atestare documentară, iar acest lucru a fost celebrat printr-o serie de manifestări cultural – artistice dedicate cetăţenilor din Mioveni care au participat de la cel mai mic la cel mai mare la evenimentele organizate de Primărie şi Centrul Cultural Mioveni.  Această sărbătoare a devenit cunoscută şi peste hotare, luând parte la toate aceste manifestări şi delegaţii din orașele Petrich – Bulgaria, Debovo – Bulgaria, Silifke – Turcia și Solin – Croația.

Istoria FC Argeş, cuprinsă într-o carte ce a fost lansată la Centrul Cultural Mioveni

Deschiderea oficială a evenimentelor a avut loc vineri, 26 iunie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni, printr-un moment cultural.
Istoria clubului de fotbal reprezentativ pentru judeţul nostru, şi anume FC Argeş a fost cuprinsă într-un volum, scris de directorul Teatrului „Al. Davila” Piteşti, Sevastian Tudor, sub numele „FC Argeș, 60 de ani în fotbalul de performanță (1953 – 2013). Un secol de performanță (1915 – 2015)”, editată şi tipărită la Tipografia Mioveni.
Aşadar, lungul şir de manifestări dedicate ,,Zilelor Oraşului Mioveni” a debutat cu lansarea acestei cărţi ce a avut loc vineri, 26 iunie, începând cu ora 16:00, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural Educativ din Mioveni.
La acest eveniment au participat foşti mari jucători, antrenori sau directori ai clubului alb-violet, precum Ilie Bărbulescu, Radu I, Radu II. Radu III, Constantin Stancu, Jean Barbu, Bogdan Vintilă, Dănuţ Coman, Adrian Neaga, şi alţi mari jucători şi antrenori.
După acest eveniment, toţi cei prezenţi la lansarea cărţii au mers să ia parte la inaugurarea ceasului donat  de către Ligourio, din Grecia către oraşul Mioveni, ce a fost expus lângă Catedrala ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.
Tot vineri, de la ora 17:00, pe Strada Tudor Mușatescu a avut loc şi deschiderea expoziție de mașini de raliu și mașini istorice, precum I.M.S., Dacia 1100, Dacia 1300, Trabant, Lada, Ford Taunus, Mercedes M170V, precum și alte mașini din gama Dacia.

Elisabeta Turcu şi Nicolae Furdui Iancu au dat startul petrecerii

Ziua de vineri s-a încheiat cu un concert mult aşteptat de locuitorii oraşului Mioveni şi nu numai, numărul spectatorilot fiind foarte mare.
De la ora 19:00, a avut loc un spectacol folcloric pe scena din Centrul Civic, susţinut de Ansamblul „Plai de Dor”, precum și soliștii Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu.
Însă, apogeul distracţiei a fost atins în momentul când pe scenă a urcat renumita interpretă de muzică populară Elisabeta Turcu care a încins atmosfera cu ritmurile muzicii sale.
Petrecerea s-a încheiat cu un recital de excepţie susţinut de Nicolae Furdui Iancu, alături de Taraful „Crai Nou”.

Spectacole de muzică populară susţinute şi în cartierele oraşului

Cu ocazia Zilelor Orașului Mioveni, Ansamblul „Dorulețul” a susținut mai multe spectacole de muzică populară în cartierele orașului Mioveni pentru ca toţi cetăţenii să resimtă atmosfera de sărbătoare.
Şirul concertelor a început de vineri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Școala Gimnazială Nr. 1, Colibași. A doua zi, sâmbătă, tot de la ora 19:00, ansamblul ,,Doruleţul” a susținut un spectacol la terenul de fotbal din Racovița de Sus (zăvoi).
Duminică, tot de la aceeaşi oră, a venit rândul cartierului Făget să fie gazda spectacolului de muzică populară susţinut de ansamblul ,,Doruleţul” ce a avut loc la şcoala din acea zonă.

What`s up și Antonia într-un concert de excepţie în oraşul tinereţii

Sâmbătă, 27 iunie, celebrarea celor 530 de ani a localităţii Mioveni a început de la ora 12:00,  la Centrul Cultural Educativ, cu un seminar și un workshop de fotografie, precum și o expoziție a acestora în holul Primăriei orașului Mioveni.
De la ora 19:30, ca în fiecare an, Primăria Mioveni a premiat, pe scena din centrul civic, tinerii care serbează majoratul anul acesta, eveniment desfăşurat sub titulatura, ,,Ziua Majoratului”.
După această premiere, s-a dat, din nou, startul petrecerii ce a prilejuit 530 de ani de atestare documentară a Mioveniului.
Aşadar, de la ora 20:00, pe scena din Centrul Civic au urcat interpreţi precum, DJ Show, Iulian Florea, Alex Tatu, Cristian Teodorescu, Ștefania Vorovenci, Ion Moise Bădulescu, Valentin Poenariu.
Însă vedetele serii au fost What`s up și Antonia care au încins atmosfera cu hiturile lor foarte cunoscute publicului din Mioveni. Cei prezenţi la spectacol au fredonat împreună cu cei doi artişti melodiile acestora devenite hituri.
De la ora 23:00, Mioveniul  a fost luminat de un spectaculos foc de artificii.

Mioveniul – gazda Festivalului Internaţional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, Ediția a XXIII-a.

Duminică, începând cu ora 8:00, oficialităţile oraşului Mioveni au mers  la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” unde s-au ţinut slujbe religioase, Utrenia, precum și Sfânta Liturghie.
De la ora 12:30, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni a avut loc Festivalul internațional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, Ediția a XXIII-a.
De la ora 17:00, fiind mai mult o zi dedicată vieţii spirituale, s-a   ținut Slujba Vecerniei la Catedrală, acolo unde a participat şi Grupul „Anastasis” din București.

Nelu Ploieşteanu a reunit toate generaţiile în Centrul Civic

Spre seară, începând cu ora 20:00, pe scena din centrul civic a fost organizat un nou spectacol folcloric, susţinut de Ansamblul „Plai de Dor”, Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu, iar de la ora 20:30, Centrul Civic a devenit neîncăpător, odată cu urcarea pe scenă a renumitului interpret de muzică de petrecere, Nelu Ploieșteanu și taraful. 
Lucian GHERGUŞ

***

Moment emoţionant la Mioveni: Ion Georgescu a zâmbit

Într-o zi de sărbătoare, vineri, 26 iunie 2015, la deschiderea şirului de evenimente prilejuite cu ocazia Zilelor Oraşului Mioveni, la 530 de ani de atestare documentară a Mioveniului s-a mai întâmplat un eveniment istoric ce are să marcheze istoria oraşului Mioveni.
Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, probabil luat de valul emoţiilor şi datorită entuziasmul creat la deschiderea Zilelor Oraşului Mioveni a avut o reacţie cu totul nouă în comportamentul său.
Când nimeni nu se mai aştepta de la primarul Ion Georgescu la o asemenea reacţie, iată că totuşi a fost cu putinţă şi a luat prin surprindere pe toţi cei prezenţi şi mai ales pe cei care îl cunoşteau de mai mult timp. Nici Rovana Plumb, ministrul Muncii, prezentă la acest eveniment, nu se aştepta  la o asemenea reacţie a primarului din Mioveni pe care îl cunoaşte de mai mult timp.
Iată că imposibilul, considerat de mai mulţi cunoscuţi ai primarului Ion Georgescu, a devenit posibil.
Aşadar, într-o zi de sărbătoare pentru oraşul Mioveni, Ion Georgescu, primarul oraşului, a reuşit să zâmbească.
Cunoscut ca un om foarte sever nu numai cu angajaţii primăriei, dar şi cu el însuşi, găsindu-l în Primărie chiar şi la miezul nopţii, Ion Georgescu de când ocupă funcţia de primar pare că ar fi uitat să şi zâmbească, lucru remarcat şi de locuitorii oraşului Mioveni. Fiind un primar destoinic care întotdeauna a pus interesul cetăţeanului înaintea  interesului personal, Georgescu prins în morişca problemelor comunităţii din Mioveni pare că a uitat să zâmbească, fără a mai fi vorba de un râs cu hohote.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea