Aberații pe bandă rulantă în mini-parlamentul județului!

# După un an, comisia C.J. Argeș însărcinată cu negocierile pentru Vila Florica, nu știe ce trebuie să facă. Între timp, este propusă o altă comisie # Consilierii județeni PSD, vot ”contra” la propunerea președintelui Tecău # Liberalii nu s-au coordonat, PSD-iștii au fost scindați, proiectul a picat în cap. În capul cui?...

Conducerea Consiliului Județean Argeș a fost prinsă cu chiloții jos de expirarea contractului de închiriere a Vilei Florica. Pentru a scoate, cumva, ochii proprietarilor, șeful C.J., Florin Tecău, a propus înființarea unei noi comisii de negociere în vederea încercării de a cumpăra celebra casă a Brătienilor. Asta după expirarea mandatului vechii comisii, care, timp de zece luni, a făcut cam… nimic. Imediat, aerul s-a umplut de discuții sterile, inclusiv privitoare la inventarierea bunurilor din Vila Florica. Unul dintre consilieri, mai iubitor de istorie, a propus căutarea unui inventar de la 1948. Numai el a înțeles de ce, pentru că actualii proprietari nu pot vinde decât ceea ce au în momentul de față, nu și cărțile arse sau intrate cu titlu definitiv în alte entități muzeale.

Iată componența comisiei ce ar fi trebuit să se ocupe, în continuare, de negocierea mult-neglijată:
ART.1. Se aprobă constituirea Comisiei de negociere în vederea achiziţionării imobilului “Vila Florica“ Ştefăneşti în următoarea componenţă nominală:
- Sofianu Narcis – consilier judeţean
- Şerban Constantin – consilier judeţean
- Fulga Marian – consilier judeţean
- Ionescu Nicolae – muzeograf Muzeul Judeţean Argeş
- Traşcă Stroe Veronica – consilier juridic Compartimentul Juridic Contencios
- Crînguş Corina – şef Serviciul Buget, Impozite, Taxe şi Venituri
- Tebeică Adrian – inspector Compartiment Elaborare Devize Lucrări Publice.

# Nicușor Diaconescu: ”Am comunicat cu domnul Cristi Șerban. Dânsul este în spital. Am înțeles că a demisionat din comisia veche și nu dorește să facă parte din noua comisie. Haideți să propunem pe altcineva, dacă nu dorește… și dacă ne grăbim…Eu îl propun pe domnul Bica, pentru că este… un om… priceput!...”
# Dănuț Bica: ”Nu! Nu sunt destul de priceput…”
# Constantin Polexe, vicepreședinte C.J. Argeș: ”Am discutat cu domnul Șerban. Mi-a spus că rămâne și își dorește să rămână în comisie.”
# Consilier județean…: ”Domnule președinte, comisia K1 nu și-a dat acordul. Vreau să vă spun că în data de 28 s-a desființat această comisie, nu și-a dat nimeni demisia. Dumneavoastră (președintele CJ, n.r.) ați explicat că se înființează, din nou, această comisie. Noi am făcut o informare, comisia respectivă, în atenția domnului Tecău, prin care am solicitat anumite aspecte. S-a schimbat ceva, față de data trecută? Avem drept de preempțiune? Ce s-a schimbat?”
# Consilier județean Iulian Prunaru: ”Domnule președinte, stimați colegi, în afară de domnul Șerban, din această comisie a făcut parte și Marian Fulga din această comisie, timp de zece luni. Să ne explice dumnealui de ce această comisie nu și-a făcut treaba, de ce avem consilieri care, timp de zece luni, nu au făcut nimic acolo. Vreți să vă spun ce a declarat domnul Fulga? A spus că o dată s-au întâlnit, în timp de zece luni! De ce dorește, dintr-o dată, să mai facă parte din comisie, dacă timp de zece luni n-a făcut nimic?”
# Consilier județean Valerian Jinga: ”Domnule președinte, voi fi scurt: suntem de acord cu cumpărarea Vilei Florica, cu amendamentul înființării acestei comisii pentru inventarierea și evaluarea patrimoniului.”
# Consilier județean Iulian Prunaru: ”Domnule președinte, dacă din fosta comisie au mai rămas doar domnii Șerban și Fulga și și-a dorit să fie în comisie domnul Sofianu are astăzi nu a venit, eu observ cu stupoare astăzi că, din fosta comisie, care nu a făcut nimic, s-au retras domnul Manu, domnul Jinga… Cu ce oameni ați fost, și cu ce oameni veniți acum? Asta e problema!...”

Discuțiile au continuat mult și bine, la fel de sterile ca și cele prezentate mai sus. S-a discutat inclusiv de posibilitatea vânzării brand-ului Brătianu, pe care să îl ia eventual liberalii, că provine din partidul lor.
Interesant este faptul că reprezentanții județeni ai PSD, reuniți, se pare, sub bagheta surprinzătoare a doctorului Manu, au făcut notă discordantă față de insistențele președintelui Tecău, lăsându-l, pe acesta, la momentul votului, cu ochii în soare. Semn că marea și fericita familie social-democrată mai are câteva arme sub pat, sau chiar sub fața de masă. Finalul a fost unul cum nu se poate mai potrivit. Atît liberalii, cât și social-democrații s-au ferit să voteze, din strategii diferite, care de care mai tâmpe. Liberalii din confuzie, pesediștii din cauza liberalilor… A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea