În comuna Bascov se lucrează la extinderea reţelei de canalizare

De câteva luni, în comuna Bascov se lucrează la extinderea reţelei de canalizare. Realizată în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A. în cadrul unui mare proiect de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare, investiţia vizează mai multe sate şi străzi ale comunei. Prin intermediul proiectului „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Merişani şi Bascov”, în comuna Bascov  vor fi executate lucrări atât la reţeaua de canalizare, cât şi la reţeaua de apă.
Pe reţeaua de apă se au în vedere următoarele lucrări: reabilitarea reţelei de distribuţie apă pentru aproximativ 1,4 km; extinderea reţelei de distribuţie apă pentru aproximativ 4,8 km (inclusiv subtraversări); instalare cămine pe conducte, hidranţi de incendiu şi contorizare consumatori; execuţia a 3 puncte de măsură clor şi presiune. În ceea ce priveşte canalizarea, investiţiile vizează următoarele lucrări: extinderea reţelei de canalizare gravitaţională pentru aproximativ 19,4 km (inclusiv subtraversări); instalare cămine pe conducte şi racordare consumatori; execuţia a 9 staţii de pompare apă uzată şi execuţia conductelor de refulare aferente în lungime de aproximativ 3,4 km (inclusiv traversări). Proiectul face parte dintr-unul mai amplu, „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, implementat de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, operatorul regional pentru judeţul Argeş, şi de el beneficiază aproximativ 224.000 de argeşeni, printre care şi cetăţeni ai comunei Bascov. Proiectul, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu prin Axa prioritară 1 – „Extinderea şi modernizarea sistemelor  de apă şi apă uzată”, are o valoare totală eligibilă de 434.205.197 lei, din  care 324.736.033 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii  Europene prin Fondul de Coeziune.
La finalul lucrărilor, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Stancu,  administraţia locală va efectua pietruiri și asfaltări pentru a reface drumurile afectate de lucrări.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea