Model demn de urmat! Localnicii din comuna Băbana și-au inaugurat dispensarul construit chiar de ei

Pe 29 iunie, de sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel, în Băbana, a fost inaugurat primul dispensar uman construit chiar de către locuitorii comunei.
Investiţia se ridică la aproape 110.000 lei şi a fost realizată cu sprijinul companiei petroliere OMV Petrom, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială, printr-un contract de sponsorizare în valoare de 69.300 lei,  iar Consiliul Local Băbana a cofinanțat investiția cu 40.000 lei. Călin Vlasie, Florin Călinescu sau Liviu Iliescu sunt doar câteva personalităţi care au făcut donaţii pentru dispensar. De exemplu, Florin Călinescu a dat două frigidere. Dispensarul are două

cabinete medicale, toalete separate pentru personalul medical şi pentru pacienţi, o sală de aşteptare şi două de tratamente, precum şi un vestiar.  Unitatea medicală va deservi aproximativ 5.000 de locuitori din cele 7 sate şi 14 cătune ale comunei Băbana, dar şi locuitori din satele învecinate, comuna Băbana avînd în prezent 2.982 de locuitori.  De menționat că dispensarul a fost construit în timp record, 59 de zile lucrătoare cu ajutorul voluntarilor din localitate și beneficiari a Legii 416/.

“Dispensarul e făcut cu voluntari, nu am dat lucrarea la nicio firmă pentru că mâna de lucru costa mai mult decât materialele”, a declarat primarul Bebe Ivan.
Printre cei prezenți la inaugurare s-a aflat Cristian Dăncilă, directorul OMV Petrom Pitești, care a și tăiat panglica, alături de primarul Bebe Ivan și Florin Călinescu. Primarul Bebe Ivan a acordat plachete celor care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv. Mulțumiți de ceea ce a ieșit, s-au pus cu toții la masă și au petrecut chiar în fața dispensarului, cu mâncare pregătită de edilul  Bebe Ivan. L.S

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea