Un sătean din Vulturești se plânge că autoritățile locale nu îi eliberează, de 9 ani, documentele de proprietate

# Ion Chirițescu: ”M-au respins, din nou, pentru că mai trebuie o linie punctată pe schiță!”
Ne-a vizitat, la redacție, un bătrân de 80 de ani. Bătrân care, de nouă ani, este plimbat între instituțiile statului, instituții la ușa cărora bate în speranța rezolvării situației sale funciare. Situație la prima vedere simplă. Este vorba de un teren în suprafață de 3000 m.p., pentru care vârstnicul se chinuie să obțină documentele de proprietate.

Ion Chirițescu: ”Am dus la primărie documentele. Cadastristul mi-a făcut schița asta. Mi-a zis că nu e bună. Nu primarul, că noi nu mai avem primar… Am venit, din nou, la expert, mi-a făcut cum a vrut ea (Livia Pârvu, inginerul agricol al Primăriei Vulturești, n.r.). Sunt convins că și acum mai găsește un motiv. Motivul care e? Ea face și cadastre. Pârvu Livia o cheamă. Eu vreau să îmi dea documentele, să termin odată… am cereri lăsate… ar fi trebuit să îi dau în judecată, dar nu mai sunt în putere… din 2006 alerg. Nu știu ce să mai fac. L-a chemat și pe omul acesta, care face cadastrul, l-a ținut vreo oră pe la Primărie, după care l-a lăsat cu ochii în soare.”
După cum se știe, Primăria Vulturești a rămas fără primar în urma declarării acestuia, de către A.N.I., ca fiind incompatibil. Prefectul Oprescu, conform legii, a semnat, la începutul lunii mai a acestui an, ordinul de suspendare din funcție. Potrivit ANI „în perioada 27 iulie - 15 octombrie 2010 a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Vultureşti şi calitatea de administrator în cadrul Pirilac Fresh Trans SRL, iar după data de 1 iulie 2011 a fost simultan atât primar al Primăriei Vultureşti, cât şi comerciant în cadrul Poşircă Liviu Eugen Persoană Fizică Autorizată.”

Edilul de la Vultureşti a atacat însă decizia cu recurs în instanţă, dar Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie i-a respins acţiunea. Așa încât ne-am adresat celui care, provizoriu, îndeplinește atribuțiunile primarului.
Viceprimar delegat Ion Dumitra: ”Cunosc problema domnului Chirițescu, ba chiar îmi este foarte proaspătă, pentru că tocmai aseară m-am deplasat la domnia sa acasă pentru a constata situația de fapt a terenului. Dânsul mai are de îndeplinit o formalitate foarte simplă, cea de delimitare a terenului moștenit față de celelalte terenuri, așa cum prevede legea. Îl așteptăm la primărie și îl vom ajuta să rezolve problema.”
Încrezători în spusele primarului delegat, vom urmări modul de rezolvare a situației, mai ales că este vorba de un om a cărui vârstă apasă destul de greu pe umeri.
Vom reveni. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea