„Money in China” şi „Beautiful China” la Muzeul Judeţean Argeş

# Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău: Începînd din toamnă, în Argeş vor funcţiona în şcoli clase cu predare în limba chineză

Prin parteneriatul Asociaţiei ChinaRo cu Muzeul Judeţean Argeş în data de 3 iulie 2015 a avut loc vernisajul expoziţiilor „Money in China” şi „Beautiful China”, expoziţii puse la dispoziţie cu amabilitate de Ambasada Republicii Populare Chineze în România, ce vor fi găzduite de muzeu pe întreaga perioadă a verii. Expoziţia „Money in China” - o istorie de 3.000 de ani - cuprinde câteva sute de monede, ce ilustrează îndelungata istorie de folosinţă a monedelor chinezeşti, din Neolitic şi până in sec. XX.

Expoziţia „Beautiful China” - o colecţie de fotografii excepţionale ce au fost publicate în reviste de specialitate şi mass-media chineză (printre care cunoscutele instituţii de presă Xinhua şi China Daily). Fotografiile imortalizează de la peisaje, localităţi, obiceiuri tradiţionale, zgârie - nori până la instantanee surprinse în cotidian. Evenimentul a avut loc în corpul D al muzeului începând cu ora 14.00 şi a adus împreună reprezentanţii Autorităţilor Locale, membrii Asociaţiei ChinaRo şi reprezentanţii Ambasadei Republicii Populare Chineze din România.

Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze: ”Încă din copilărie am fost interesat de cultura din România, ştiam Ciocîrlia şi Valurile Dunării”

La eveniment a participat şi excelenţa sa Xu Feihong - ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România: „Sunt pentru a doua oară la Piteşti, iar schimburile culturale reprezintă un pod între popoare. Încă din copilărie am fost interesat de cultura din România, ştiam Ciocîrlia şi Valurile Dunării.  Am convingerea că  judeţul Argeş şi municipiul Piteşti pot avea o relaţie strînsă cu oraşele din China. În China avem un proverb: Prima dată sîntem străini, a doua oară sîntem prieteni.  Sînt convins că la a treia întîlnire vom fi ca într-o familie“.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău: „Este o prioritate să promovăm Argeşul la nivelurile naţional şi internaţional. Există un parteneriat între China, România, Polonia şi Cehia de promovare a regiunilor Chinei în S-E Europei, în cadrul acestuia stabilind ca priorităţi, schimburile culturale, din domeniul tineretului şi educaţiei, economice şi din domeniul mediului. Începînd din toamnă, în Argeş vor funcţiona în şcoli clase cu predare în limba chineză şi sperăm să se realizeze acest lucru şi la Universitatea Piteşti. Este o vizită care ne onorează şi i-am propus domnului ambasador să creeze o a doua reşedinţă a Ambasadei Chinei în Argeş“.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea