Petrecere ca-n basme: Trei zile şi trei nopţi de chef şi voie bună la Brăduleţ

# Week-end-ul acesta a avut loc ,,Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ”

După moto-ul ,,Poftiţi la noi, pe culmi de deal,/ Poftiţi, gustaţi din caşcaval/ Şi lăudaţi să fie cei ce-ascund în el/ O trudă mare şi un mare zel!”, a avut loc, anul acesta, cea de-a IV-a ediţie a evenimentului gastronomic care deja a ajuns celebru nu numai în judeţ, dar şi în ţară.
Dacă comuna pare ruptă din basme, cu peisaje rar întâlnite la noi în ţară, administraţia locală, condusă de primarul Alecu Evlampie a organizat, ca şi în anii trecuţi, o petrecere ca-n basme, timp de trei zile şi trei nopţi, menită să promoveze produsul turistic gastronomic tradiţional  „Caşcavalul de Brăduleţ”, care va conduce la transformarea comunei Brăduleţ într-o destinaţie atractivă pentru diverse forme de turism care se pot practica în zonă: ecoturism, turism de tranzit, de odihnă, de recreere, de agrement, turism itinerant cu valenţe culturale, turism ecumenic, etc.

Expoziţii şi întreceri meşteşugăreşti

Încărcat de istorie, vatră de tradiţii, satul Brăduleţ a fost gazda primei zile a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ, ediţia a – IV-a. Miracolele artei şi tradiţiei au putut fi  descoperite pe viu, vineri, 3 iulie, în atelierele create special pentru oaspeţii evenimentului care au rămas uimiţi de îndeletnicirile oamenilor din zonă.
Totodată, oaspeţii gurmanzi s-au avântat la produsele tradiţionale expuse pe rafturi şi pe mese, în speţă la renumitul caşcaval de Brăduleţ. Şi brânza de burduf a fost o ispită culinară de la care oaspeţii nu s-au putut abţine, mai ales de la tradiţionalul preparat culinar cu brânză de burduf şi mămăligă, bulzul.

Renumite ansambluri folclorice au întreţinut atmosfera

Gazdă a celei de-a doua zile a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ a fost satul Galeş, leagăn de tradiţie şi spiritualitate autentică românească. Şi aici au avut loc întreceri meşteşugăreşti şi expoziţii culinare, dar la o scară mai mare, dat fiind şi spaţiul generos pe care locaţia l-a oferit. Aici, oaspeţii au rămas surprinşi, atât de produsele culinare tradiţionale, dar şi de îndeletnicirile femeilor din zonă care au făcut demonstraţii de croitorie autentică, de la ţesutul la război la cusutul costumelor populare.
În cele trei zile de sărbătoare, atmosfera a fost întreţinută de numeroşi artişti şi ansambluri folclorice precum: Nicuşor Răzvan, Aurelian Preda, Ileana Lăceanu, Simona Dinescu, Silvana Raciu, Graţian Bădescu, Doina Argeşului, Doruri Muscelene, Haiducii Vlădicii din Topoloveni, dar şi ansambluri folclorice locale.
Duminică, Festivalul s-a mutat în satul Brădet, în inima comunei, într-un nou maraton de tradiţii, meşteşuguri şi folclor autentic.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea