Casa Coculescu din centrul orașului, aparținând fraților Prodănel, vândută de executor la preț redus

# 190 euro/m.p. în buricul târgului! #  Clădirea, monument istoric, este situată în fața Școlii Generale Nr. 3, lângă Muzeul Județean Argeș.

Problemele familiei Prodănel, în special cele ale fostului consilier local Adrian Prodănel, generate de falimentul Motor AG, sunt departe de final. Așa cum am mai scris, acesta nu a reușit să se impună în cadrul Adunării Creditorilor ca și creditor majoritar, drept pentru care băncile au sărit pe proprietățile ipotecate.

 

 

Casa Coculescu, de lângă Școala Generală nr. 3, de vânzare la preț redus cu 25%

Imobilul scos la mezat de Unicredit Leasing Corporation prin biroul executorului judecătoresc Emil Gigoi este chiar celebra Casă Coculescu, situată pe strada Armand Călinescu, în fața Școlii Generale nr. 3, lângă Muzeul Județean Argeș  și în imediata vecinătate a ”concurenților” de la Club 32. Concurenți pentru că, la puțin timp după achiziționare, Adrian Prodănel a amenajat în fața imobilului un bar cu terasă. Casa Coculescu este una din cele mai locuințe vechi din Pitești, monument istoric. Imobilul,, având subsol și parter înalt, se află într-o stare avansată de degradare. Miza o constituie însă terenul, în suprafață de peste 1.000 m.p., teren care se vinde în zonă cu prețuri cuprinse între 300 și 500 de euro/m.p.
Inițial, prețul cerut de executorul Emil Gigoi a fost de de 1.128.600 lei (aproximativ 255.000 euro). Deși la prima ”strigare” părea o afacere bună, investitorii imobiliari, absenți în totalitate, au demonstrat că se feresc de imobilele cu statut de monument istoric precum dracul de tămâie, datorită reglementărilor stricte care condiționează dărâmarea sau refacerea acestora. Insuccesul primelor  încercări de vânzare a imobilului a dus la decizia scăderii cu 25% a prețului inițial, imobilul fiind, în momentul de față, oferit spre vânzare contra sumei de 846.450 lei, adică circa 190.000 euro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea