O piteșteancă îl trage de urechi pe edilul Piteștiului: “Vreau să văd fapte, nu vorbe”

# “Dacă nu se va rezolva nimic voi scrie parlamentarilor europeni şi Comisiei Europene!”

Lipsa de implicare, ignoranța si, în unele cazuri, incompetența autorităților locale sunt taxate de piteștenii care nu mai înghit promisiunile neonorate ale celor care nu-și fac treaba. Domnuleprimar.ro e locul unde oamenii își varsă năduful. Uneori, cu folos, dar, de cele mai multe ori, fără.  Două dintre cele mai recente sesizări făcute pe site-ul domnuleprimar.ro arată cât de haotic se pun în practică proiecte teoretic gândite în interesul cetățeanului.

Drobul de sare...

“Locuiesc în blocul A turn, str. Bibescu Vodă.
De ce nu a fost tăiat copacul din curtea interioară a blocului, având în vedere că în timpul lucrărilor efectuate, rădăcinile acestuia au fost compromise? Acest copac poate cădea oricând pe maşinile din parcare. În acest caz, vă obligaţi să plătiţi daunele produse de căderea copacului?” scrie Alexandru Nicolescu pe site-ul domnuleprimar.ro, acolo unde cetățeanul din Bibescu Vodă mai spune că pe strada sa s-a asfaltat doar o parte din drum, cealaltă fiind lăsată de izbelişte.

Atribuirea locurilor de parcare, nerezolvată în multe zone ale oraşului

Pe același site unde piteștenii își pun nemulțumirile și speranțele, găsim o serie de sesizări legate de   atribuirea locuilor de parcare, împotmolită în scandalurile din interiorul asociaţiilor de proprietari şi în imposibilitatea autorităţilor de a asigura  un loc de parcare pentru fiecare solicitant.
Regulamentul de închiriere, prezentat, în urmă cu doi-trei ani, ca o soluţie la rezolvarea problemei locurilor de parcare, s-a dovedit aplicabil și nu prea la  Piteşti. Condiţiile teoretice de organizare, utilizare şi exploatare a spaţiilor destinate parcării autovehiculelor, de pe terenurile aparţinând domeniului public, în baza cărora ar fi trebuir să se facă atribuirea  nu s-au dovedit  întocmai aplicabile  și pe teren. Sunt zone în care ”nu s-a mişcat nimic în acţiunea de atribuire”, după cum reclamă unii dintre cei care-și făcuseră iluzii că regulamentul gândit de autoritățile locale va rezolva  încăierările pe locurile de parcare.
“În numele AS. de PR."455-Viilor" va rog să luaţi măsuri în acţiunea noastră de cumpărare a locurilor de parcare. În septembrie 2014 am făcut prima cerere. Am reuşit datorită ADP-ului să mai lărgim parcarea cu încă 6 locuri. Această lucrare s-a executat în Febr-2015 dar până în prezent nu s-a mişcat nimic în acţiunea de atribuire, contra cost, a locurilor de parcare. E bine să nu aşteptăm evenimente nedorite din partea locatarilor în disperarea lor de a-şi parca maşinile“, scrie administratorul asociației, Ilie Lucian.

“Vreau să văd fapte nu vorbe şi deplasări zadarnice ale salariaţilor“

Aceeași problemă nerezolvată a închirierii locurilor de parcare este semnalată  și de o locatară din strada B.Șt. Delavrancea 
“În legătură cu spaţiile de parcare, asociaţia de proprietari din care facem parte a depus la ADP documentaţia pentru închirierea spaţiilor de parcare, cerute a nu ştiu câtă oară. Am luat legătura personal şi cu şeful serviciului care se ocupă de spaţiile parcare, care a dat un răspuns asociaţiei de proprietari, în urmă căruia ADP-ul trebuia să vină încă din luna martie să continue marcajele conform schiţei depuse la Administraţia Domeniului Public. Suntem în situaţia în care datorită celor care locuiesc în celelalte blocuri şi care nu-şi cumpără loc în parcarea subterană, sau a celor care locuiesc la case particulare, să nu avem unde parca şi să blocăm stradă.
Vreau să văd fapte nu vorbe şi deplasări zadarnice ale salariaţilor, iar instituţiile statului să manifeste grijă faţă de cetăţean.
Închei cu speranţa că cele sesizate şi care sunt pe deplin întemeiate se vor rezolva cât mai curând”, scrie Narcisia Lucina Pavel pe același site.

# Răspunsul viceprimarului, în faza de edificare
“Referitor la demersurile făcute pentru atribuirea prin închiriere a locurilor de parcare, s-a solicitat serviciului cu atribuţii şi responsabilităţi în acest domeniu - Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, cu sediul în Calea Bucureşti, bl. U3 parter, telefon 0248.210.380 - să vă comunice argumentat împrejurările care au împiedicat rezolvarea, până la această dată, a cererii asociaţiei de proprietari din care faceţi parte”, îi răspunde reclamantei viceprimarul Cornel Ionică.

“Dacă nu se va rezolva nimic voi scrie parlamentarilor europeni şi Comisiei Europene!”

Aceeași piteșteancă  le arată obrazul autorităților locale  și pentru alte probleme aduse la cunoștința administrației locale de ani buni: “Domnule Viceprimar delegat, revin cu aceleaşi probleme sesizate şi anii trecuţi, dar care nu şi-au găsit rezolvarea, şi anume:  Strada Delavrancea din spatele blocului B4 situat şi pe str N Vodă nr 57, pe care, din anul 2007, aţi dirijat toată circulaţia din Găvana III şi din alte cartiere, fără a ţine seama că nu există în Piteşti situaţia ca un bloc de locuinţe să aibă circulaţie atât în faţă cât şi prin spate, mai ales că blocul are garaje, iar pe terenurile din spate au apărut alte blocuri şi case.  Strada Delavrancea nu are marcaje, nu are trotuare, copiii şi persoanele care circulă pe aici nu pot traversa din cauza acestor maşini care circulă cu viteze de 80km/h cu toate că este limitare de viteză de 10 km/h, sunt montate nişte şicane care sunt la nivelul asfaltului şi din care lipsesc porţiuni, circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri, maşinile circulă pe sub dormitoarele noastre cu muzică la maximum, cu claxoane, atât ziua, cât şi noaptea, producând trepidaţii. Practic, vorbim de poluarea pe care trebuie să o suportăm şi deranjamentele din cursul zilelor şi  nopţilor. Nu am văzut ca maşinile Primăriei sau ADP-ului să vină să stropească această stradă f. circulată, mai ales că nu există copaci care să mai absoarbă din praful degajat şi inhalat în fiecare zi, care precis depăşeşte cu mult limitele impuse de Comisia Europeană. Salariaţii ADP-ului nu-şi fac datoria, vin 6-7 deodată cu mături care nu ridică nici hârtiile, iar praful îl dirijează către spaţiul verde care este dincolo de parcare. Am văzut că pe multe străzi care nu aveau circulaţie şi prin faţă, şi prin spate şi în care blocurile au spaţii verzi, trotuare, etc , aţi luat măsuri şi circulaţia se desfăşoară într-un singur sens. În această problema m-am adresat Inspectoratului de Poliţie şi voi informa Garda de Mediu, iar dacă nu se va rezolva nimic voi scrie parlamentarilor europeni şi Comisiei Europene”.

# Răspunsul autorităților locale: “Avem speranţa că şi cetăţenii vor fi mai responsabili!”
Iată ce răspunde  vicele Ionică  sesizărilor Narcisiei Pavel:  “Întrucât pe strada Constantin Stătescu există atât dispozitive special amplasate pe carosabil, cât şi indicator de limitare a vitezei autovehiculelor, considerăm că disconfortul şi pericolul create de conducătorii auto care nu respectă regulile de circulaţie pot fi reduse prin controale şi măsuri ale agenţilor din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Piteşti. De aceea, problema s-a comunicat în scris acestei instituţii, pentru competentă rezolvare.
Pentru refacerea marcajelor şi întreţinerea/repararea limitatoarelor de viteză, sesizarea a fost dirijată către Administraţia Domeniului Public Piteşti.
Aspectele privind modul de executare a acţiunilor de salubrizare în zona au fost puse în atenţia S.C. Salpitflor Green S.A., pentru măsuri de îmbunătăţire a activităţii. Totodată avem speranţa că şi cetăţenii vor fi mai responsabili în ceea ce priveşte obligaţiile ce le revin pentru menţinerea curăţeniei în spaţiile publice”.

Iunie 2015: ”Domnule Primar, vă adresez în cele ce urmează o observație pe care am făcut-o zilele trecute plimbându-mă prin Parcul Ștrand. Nu știu pe ce ați cheltuit atâția bani pentru că în afară de alei și de bănci nu ați schimbat mare lucru. Lacul este la fel de împuțit si plin de plante, marginile lacului sunt la fel de căzute, sparte sau deteriorate. Bărcile sunt aceleași de dinainte de "modernizare" (puține, urâte și pline de apă). Pavelele sunt montate strâmb, au spații între ele, se vede clar că sunt instalate cu neprofesioniști. Locurile de joacă par a fi îmbunătățite, de asemenea am văzut că și la teatrul de vară ați umblat un pic. În concluzie: dacă tot ați scris un proiect ar fi trebuit să îl întocmiți ca lumea și să țineți cont de ceea ce v-am semnalat eu mai sus, mai ales trebuia intervenit și la lac în vederea curățării lui și a amenajării malurilor. Este încă un exemplu de cheltuire aiurea a banilor publici. Eu sunt nemulțumit de rezultatul acestei "modernizări". Vă mulțumesc pentru atenție.”


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea