Primarul Ionel Moloiu schimbă înfăţişarea comunei Hârsești cu bani europeni

Investiţiile din Hârseşti, făcute în ultima perioadă, scot comuna din anonimat. Cu paşi repezi, localitatea cârmuită de tânărul primar Ionel Moloiu îşi schimbă înfăţişarea, cosmetizarea făcându-se cu bani europeni, în mai multe domenii

# Domnule primar, de curând aţi finalizat o investiție pe fonduri europene. În ce a constat această investiție?
- Este vorba despre “Reabilitarea Şcolii Gimnaziale Hârseşti”, proiect european derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, prin contractul încheiat cu ADR Sud Muntenia, în valoare de aproximativ 6 miliarde de lei vechi. Investiţia a constat atât în reabilitarea  interioară şi exterioară cât şi în extinderea clădirii iniţiale prin construirea unei alte clădiri pentru amenajarea grupurilor sanitare, a unei magazii de lemne şi a camerei pentru amplasarea centralei termice de mare capacitate, cu gazeificare, asigurându-se astfel sistemul de încălzire centralizat.
Investiția a presupus şi introducerea de apă şi canalizare în şcoală, recepţia finală a avut loc pe 24 iunie, astfel încât, în această toamnă, elevii vor intra pe porţile unei şcoli moderne, dotată cu toate utilităţile care au lipsit până acum. 
La capitolul proiecte recent încheiate, bifăm finalizarea a 4,4 km reţea de alimentare cu apă în satul Martalogi al comunei Hârseşti, o investiţie din bugetul local prin care se asigură alimentarea întegrală cu apă în satul Martalogi.
O achiziție recentă prin fonduri europene o reprezintă noul buldoexcavator în valoare de aproximativ 100.000 de euro, utilaj de mare necesitate pentru serviciul de gospodărire publică al administraţiei locale.
# Ce proiecte începute aveți în momentul de față în derulare?
- În plină derulare se află lucrările de construire a podului în punctul Deleanu, satul Hârseşti, acesta luînd locul vechiului pod, de lemn, care a fost distrus în vara anului trecut din cauza revărsării râului Cotmeana. Investiţia se ridică la aproximativ 7 miliarde de lei vechi şi se face din economii ale bugetului local. Finalizarea noului pod, deosebit de necesar locuitorilor comunei, preconizându-se pe la jumătatea lunii august a acestui an.
Proiectul de “Amenajare şi dotare Târg Săptămânal” se găseşte şi el pe ultima sută de metri, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie, locuitorii din Hârseşti şi din împrejurimi să-şi poată vinde şi cumpăra roade din recolta lor într-un târg modern, dotat corespunzător pentru activităţi de comerţ. Această investiţie realizată prin fonduri europene se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi şi constă în amenajarea de grupuri sanitare, alei betonate, tonete noi, hală pentru produse din carne şi lactate, introducerea reţelei de apă şi canalizare.
În plin şantier se află şi lăcaşul de cultură al comunei, Căminul Cultural Hârseşti  fiind în proces de reabilitare și dotare printr-un proiect de aproximativ 8 miliarde de lei vechi, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. Lucrările constau în amenajarea interioară şi exterioară a clădirii, înlocuirea şarpantei şi a tablei vechi cu tablă Lindab, înlocuirea scenei şi compartimentarea adecvată a sălii de spectacol, amenajarea de grupuri sanitare şi construirea unei camere pentru centrala termică ce va asigura încălzirea clădirii care este una dintre cele mai spațioase din judeţ.
# La ce proiecte lucrați în continuare?
- Dacă vorbim despre proiecte recent încheiate, despre altele aflate în plină executie, putem vorbi şi despre cele pentru care se întocmeşte în prezent documentaţia ce urmează a fi depusă în vederea implementării lor. Mă refer la:
- Asfaltarea satelor Martalogi şi Ciobani (până în coastă) - este un alt    proiect depus pe măsura 3.2.2, pentru care se asteaptă aprobare, sperând să continuăm astfel lucrările de asfaltare şi reabilitare a majorităţii drumurilor din comuna Hârseşti;
-  În aşteptarea aprobării se afla şi proiectul depus pe Măsura 1.2.5,  adică  „Asfaltarea Drumurilor de Exploataţie Agricolă”, acesta incluzând
- Drumul Gării- Coasta Ciobani- Halta Hârseşti- Cimitir Hârseştii de Jos, cu ocolire calea ferată şi pădure- Cimitir Popeşti;
- Construirea unui sediu de primărie, proiect finanţat pe Ordonanţa Guvernamentală Nr. 28;
- Introducerea reţelei de apă şi canalizare pe toate străzile care încă nu beneficiază de aceste servicii , obiectiv finanţat prin Fondul de Mediu şi care are ca termen de finalizare anul 2018.
L.S

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea