Dârmăneşti, localitatea care a cunoscut în ultimii ani o bună dezvoltare

Cu un buget local foarte mic, dar cu oameni bine organizaţi şi gospodari, comuna Dârmăneşti se află pe harta localităţilor dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii.
Aici,  de mult timp, printr-o investiţie prin SAPARD, aşa cum ne-a declarat primarul Emilian Ciolan, toate satele au reţea de apă potabilă, acest lucru fiind o ambiţie a primarului, încă din primul mandat.
În dorinţa acută ca Dârmăneştiul să beneficieze de toate utilităţile, în 2010, primarul Emilian Ciolan a mai demarat un proiect pe bani guvernamentali pentru introducerea reţelei de canalizare, însă aici lucrurile nu au mai mers la fel de repede ca şi proiectul pentru introducere a reţelei de apă cu bani europeni.
Aici, fiind vorba de bani guvernamentali, conform spuselor primarului Emilian Ciolan, proiectul a fost tergiversat pentru finanţare pe diferite motive.
Dacă la depunerea proiectului pentru finanţare se afla la guvernare PDL,  proiectul fiind depus de un primar PSD, din păcate, aşa cum se întâmplă la noi în România, în timpul fiecărei guvernări, nu a beneficiat de finanţare, pe motive politice, susţine primarul; acum, de când PSD se află la guvernare, partid din care face parte şi primarul Emilian Ciolan, acest proiect s-a lovit de motivul insuficienţei banilor pentru o finanţare completă.
,,Cât priveşte investiţia pentru canalizare, am primit anul trecut patru miliarde de lei vechi. S-a lucrat de banii aceştia, iar acum, conform promisiunilor de la centru, mai aşteptăm 2 miliarde. Nu vreau să îndatorez comuna pentru că puteam să fac lucrarea şi banii  constructorului să-i dau când primesc de la Guvern. Însă constructorul, aşa cum este şi normal, dacă făcea lucrarea în avans, mai percepea şi o dobândă. Lucrăm de câţi bani avem”, ne-a declarat prim gospodarul comunei Dârmăneşti,  Emilian Ciolan.

Oamenii din comună au pus umărul la pietruirea drumurilor

O altă ambiţie a primarului Emilian Ciolan, după introducerea reţelelor de utilităţi, este asfaltarea drumurilor comunale. Aproape că nu a existat an fără ca administraţia locală să nu asfalteze un drum comunal sau mai multe.
Deşi cu un buget local mai sărac ca anul trecut, primarul din Dârmăneşti a reuşit şi anul acesta să modernizeze două drumuri comunale din Valea Fântânii şi din Valea Rizi, ambele însumând o distanţă  de peste un kilometru. 
Dar înainte de asfaltarea acestor drumuri, au fost pietruite toate drumurile comunale cu ajutorul oamenilor din zonă care au înţeles că trebuie să se implice în bunăstarea localităţii.
Astfel, primăria a contractat un operator economic pentru livrarea agregatului, iar cetăţenii au răspândit piatra pe drum, economisindu-se banii pentru închirierea unui utilaj în acest sens. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea