Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea cumpără curent de la RCS&RDS

# Culmea culmilor: vinde apă pentru hidrocentrale, dar cumpără curent de la o firmă care nu este producător!

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a organizat, recent, o licitație pentru a cumpăra… curent! Ei bine, da, cei ce vând apă celor de la Hidroelectrica pentru a se produce, cu ea, curent, cumpără… curent.
Obiectul contractului îl constituie furnizarea  de energie electrică conform specificațiilor prevăzute în caietul de sarcini, respectiv 2768 MWh format din: 1976 MWh medie tensiune, respectiv 792 MWh joasă tensiune.
La licitația deschisă au participat cinci concurenți. Valoarea estimată a contractului a fost de 708.032 lei fără TVA. Criteriul de  atribuire a fost cel al prețului cel mai scăzut, câștigând RDS&RCS S.A., care a oferit un preț de 636.713 lei fără TVA.
Adrian Moisescu, șeful sistemului hidrotehnic Prundu: Piața este liberă, noi cumpărăm de unde găsim mai ieftin. RCS nu este producător de energie, însă, probabil, își permite să o vândă mai ieftin. Legea ne obligă să cumpărăm prin licitație de la cel care vinde la cel maimic preț. Barajele sunt ale noastre, însă turbinele sunt ale ale firmei Hidroelectrica. Noi le vindem apa, ei ne vând nouă curentul. Badea vinde, spre exemplu, din microhidrocentralele lui din Buda, Capra și Otic. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea