Constructorii din Argeș se bat pentru banii Consiliului Județean Olt

# Pentru cei  300 miliarde lei vechi, în județul vecin au atacat Selca, Zeus, Valah Construct, Star Trading și General Trust
Lucrări de anvergură au fost scoase, recent, la licitație în județul vecin, lucrări pentru care greii Argeșului s-au asociat sau încearcă singuri. Este vorba de peste 300 miliarde lei vechi, puși la bătaie de Consiliul Județean Olt, pentru proiectarea și modernizarea a patru drumuri județene. Licitația, cum era și normal, a atras atât argeșenii noștri cât și ”localnici”. Inițial, declarată câștigătoare a fost o firmă din Olt. Firmă pe care asocierea Selca-Zeus-Valah Construct și Star Trading a reușit să o scoată pe margine, datorită unei greșeli strecurate în fișa de date cu  care s-a prezentat în procedura de licitație. Astfel, oltenii, din neatenție, au stabilit un termen de garanție de 2 ani, pe când cerința minimă a autorității contractante a fost oferirea unei garanții de minim 6 ani. Condiție de anulare a raportului procedurii, așa cum a decis și CNSC-ul (Decizia nr. 905/18.06.2015).
La licitația din Olt a participat și afaceristul Cătălin Spătaru, singur, cu firma General Trust.

Cătălin Nicolau (foto), manager Valah Construct: ”Este o procedură destul de complicată. Cei de la Consiliul Județean Olt au anulat si prima oară licitația. Acum au anulat-o din nou. S-au legat, și în cazul asocierii noastre de firme, de niște probleme de proiectare. În momentul acesta nu îmi dau seama dacă motivul este unul real sau este o invenție, trebuie studiate sute de pagini de documente. Vom vedea, sunt însă optimist și sper ca noi să fim câștigătorii.”

L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea