Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iaşului - scurt raport de activitate

În ultimii ani, comuna Valea Iaşului a cunoscut un trend brusc ascendent datorită investiţiilor private ce s-au făcut pe teritoriul acestei localităţi. În urma acestor investiţii, bugetul local a cunoscut şi el o dezvoltare impresionantă ce a făcut, prin managementul asigurat de primarul Nicolae Barbu, să se îmbunătăţească vizibil serviciile publice din comună. Fie că vorbim de infrastructura din învăţământ, din cultură, din sănătate şi cea edilitară - toate aceste domenii au cunoscut progrese semnificative.  Şcoli recent renovate, dispensare, grădinițe, asfalt, apă, iluminat stradal și canalizare – iată câteva puncte cheie pe care primarul localității Valea Iaşului, Nicolae Barbu, a reușit să le atingă cu succes și pe care încearcă, zi de zi, să le îmbunătățească. Totul s-a bazat și pe un management atent al fondurilor.

Iată investiţiile cu care  primarul Nicolae Barbu a atras simpatia cetăţenilor din comună pentru modernizarea acesteia, dar, probabil, şi invidia colegilor primari care, din păcate, nu au şi ei investitori privaţi pe raza localităţii pe care o conduc, investitori puternici, care să aducă venituri suplimentare la bugetul local:

1. Construire pod în satul Borovineşti la drumul spre biserică (punctual Borboloc) – lucrare finalizată în 2012.
2. Alimentare cu apă în satul Bărbălăteşti, lucrare finalizată în 2013.
3. Alimentare cu apă în satul Borovineşti, lucrare finalizată în 2015.
4. Reabilitarea exterioară Şcoala Generala Mustăţeşti – lucrare finalizată în anul 2012.
5. Execuţie grupuri sanitare în incinta şcolii generale Mustăţeşti – lucrare finalizată în anul 2012.
6. Execuţie împrejmuire (gard la stradă) Şcoala Generală Valea Iaşului – lucrare finalizată.
7. Reabilitare cişmea sat Valea Iaşului – lucrare finalizată.
8. Realizare portal Web al comunei Valea Iaşului – lucrare finalizată.
9. Realizare strategie de dezvoltare 2014-2020 a comunei Valea Iaşului – lucrare finalizată. 10. Strategia locală privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice a comunei Valea Iaşului 2014-2020 – lucrare finalizată.
11. Strategie de dezvoltare a turismului în  Comuna Valea Iaşului – lucrare finalizată.        
12. Execuţie împrejmuire (gard la strada) Şcoala Generală Mustăţeşti – lucrare finalizată.
13. Execuţie împrejmuire (gard la strada) Căminul Cultural Cerbureni – lucrare finalizată.
14. Achiziţie prin cumpărare teren şi clădire de la cooperaţie în satul Mustăţeşti în vederea realizări unor investiţii.
15. Extindere canalizare sistem 1 – Cerbureni, Mustăţeşti, Valea Uleului (reţea funcţională din 2010) pe mai multe străzi – lucrare finalizată.
16. Extindere canalizare sistem 2 – Valea Iaşului, Ungureni – lucrare finalizată, reţea funcţională din iulie 2014.
17. Reabilitare alimentare cu apă în satul Mustăţeşti (DN 7C, strada Câmpului) – lucrare finalizată.
18. Construirea a 15 staţii pentru transportul în comun în toate satele – lucrare finalizată.
19. Realizare pentru prima dată în istoria comunei a unei monografii complexe care cuprinde date începând cu primele atestări documentare ale satelor: Cerbureni (2 aprilie 1475) şi Valea Iaşului (1 iunie 1523), continuând cu perioada 1550 – 1864, iar din 1864 sunt date istorice despre unitatea administrativ teritorială Valea Iaşului privind : conducerea (primari, notari, consilieri), biserica. învăţământul, agricultura şi foarte multe alte lucruri pe care le veţi parcurge citind aceasta monografie pe care dorim să o lansăm în această toamnă odată cu organizarea unei întâlniri cu fii satului – eveniment care se va desfăşura la Căminul cultural Valea Iaşului.
20. Asfaltare DC 258 Mustăţeşti – Cerbureni pe o lungime de 3,5 km din care sunt realizaţi 1,7 km în 2013 şi 2014 lucrările continuînd anul acesta.
21. Asfaltare DC 259 Ungureni – Borovineşti 2,7 km lucrare în curs care se va finaliza  anul acesta.
22. Asfaltare     DL Mustăţeşti – Valea Uleului 0.850  km în anul 2014.
23. Asfaltare DL Valea Iaşului (str Nuculeţ şi  str. Călineşti)   1 km    din care 0,450 km au fost realizaţi în 2014, iar diferenţa se va realiza anul acesta.    
24. Construire gradiniţă cu program prelungit în satul Mustăţeşti – lucrare realizată 95%.
25. Construire grădiniţă cu program prelungit în satul Ungureni - lucrare  realizată 85% pe care vrem să o dăm în funcţiune anul acesta.
26. Reabilitare generală Cămin Cultural Cerbureni – lucrare fializată
27. Reabilitare generală Cămin Cultural Valea Iaşului – lucrare care de asemenea a fost finalizată în 2015.
28. Construire dispensar uman în satul Ungureni – lucrare realizată 85% care în câteva luni va fi dat în folosinţă.
29. Reabilitare reţea de iluminat public astfel încât pe DN, pe DC si pe DL mai importante au fost montate 350 de lămpi cu LED în fiecare stâlp electric, ajungând la un număr de cca 800 de lămpi în comună (aproximativ o lampă de familie) – lucrare realizată în anul 2014.
30. Construire în satul Valea Iaşului (izlaz Nuculeţ) a unei centrale fotovoltaice de 200 kWp lucrare pentru care este întocmită documentaţia tehnică. A fost contractat de la Banca Mondială un împrumut de 456.000 $  lucrările urmând să înceapă în scurt timp.Vom asigura astfel independenţa energetică a comunei.
31. Reabilitarea alimentării cu apă în satul Valea Uleului, lucrare realizată în proporţie de  75%, care se va finaliza anul acesta.
32. Dotare Cămin Cultural Valea Iaşului prin accesarea de fonduri europene pe măsura 322 în valoare de 37.200 euro, finalizată.
33. Dotare Cămin Cultural Cerbureni  prin accesarea de fonduri europene pe măsura 322 în valoare de 31.000 euro, finalizată.
34. Construirea în satul Mustăţeşti a unui centru de informare turistică prin accesarea de fonduri europene pe măsura 313 în valoare de 116.000 euro, lucrare realizată în proporţie de 90%.
35. Construire a unei clădiri multifuncţionale în satul Borovineşti.
36. Acordarea de denumiri pentru toate străzile din comună.
37. Cadastrarea a peste 30 km de drumuri comunale şi locale lucrarea continuând .
38. Pregătirea documentaţiei pentru accesarea de fonduri în vederea finalizării canalizării în toată comuna, adică satele Bărbălăteşti şi Borovineşti integral  70% din satul Cerbureni şi ceea ce mai trebuie în celelalte sate procente de 5% până la 10 %.
39. Pregătirea documentaţiei pentru accesarea de fonduri europene de 1.000.000 euro pentru realizarea a încă 5,200 km de asfalt în satele Cerbureni, Bărbălăteşti, Borovineşti şi Mustăţeşti şi a podului de la Gorgan.
(L.G.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea