Atelierul de pictură pe sticlă „Icoana din sufletul copilului” - Săpata a ajuns la ediția a VI-a

În perioada 13-21 iulie 2015 s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Dumitru Udrescu” cea de a VI-a ediție a atelierului de pictură pe sticlă „Icoana din sufletul copilului”- activitate inițiată și coordonată de către doamnele profesoare Truță Cristina Cornelia și Neacșu Ioana Mihaela în colaborare cu Primăria Săpata, reprezentată de domnul primar Micu Ionuț Laurențiu, Biblioteca Comunală Săpata (bibliotecar Truță Teona), Biblioteca Comunală Lunca Corbului (bibliotecar Ciocârlan Ionela- Niculina), Școala Gimnazială „Constantin Cristescu” Lunca Corbului (director profesor Grigore Maria și profesor Bulgaru Marinela) și Parohia Săpata prin preoții:  Popa Gabriel Ciprian,  Dincă Iului Raul,  Țigău George Cătălin,  Brebu Marian,  Oprea Nicolae Cristian din Parohia Prundu II Pitesti și  Bulgaru Paul din Parohia Lăngești. Activitatea a fost susținută financiar de către Primăria Săpata prin domnul Primar Micu Ionuț Laurențiu, de acest sprijin și colaborarea sa beneficiind atelierul încă din prima sa ediție.
Materialele pentru elevii de la Lunca Corbului au fost procurate de către preotul Bulgaru Paul. Anul acesta s-au înscris și au participat 90 de copii cu vârste cuprinse între 4-16 ani, din comună și din comunele învecinate: Lunca Corbului și Poiana Lacului, din școli de prestigiu ale județului printre care: Șc. Tudor Vladimirescu-Pitești, Șc. Mircea Cel Bătrân- Pitești, Șc. Ion Minulescu-Pitești, Șc. Rătești, Șc. Cocu, Șc. 79 București, Șc. Liviu Rebreanu- Mioveni, etc..Copiii au fost îndrumați de peste 20 de cadre didactice care au ales să fie părtași la această activitate de tradiție alături de organizatori. Li s-au alăturat un grup de 6 voluntari cu rol de îndrumători: Truță Dumitru Cosmin, Neacșu Floriana Larisa, Venescu Gheorghe, Janță Alexandra Georgiana, Mătăsaru Nicolae, Anton Cătălina Stefania. Atât la festivitatea de deschidere cât și la cea de premiere, Școala Gimnazială „Dumitru Udrescu”   a fost onorată de prezența și sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, reprezentat de catre doamna profesor Mihaela Crișan, Inspector Școlar General Adjunct I.S.J. Argeș și de către domnul profesor Molea Gheorghe, Inspector Școlar Teritorial. Copiii au pictat efectiv în perioada 13-17 iulie iar strădania lor a fost răsplătită de către un juriu alcătuit din 12 persoane prin oferirea de diplome cu premii din partea organizatorilor, cărți religioase, mătănii și mir sfințit din partea reprezentațiilor bisericii, iar domnul primar a oferit tuturor participanților căte un desert răcoritor într-o zi toridă de vară. Ca în fiecare an, a intrat în tradiție premierea în bani a trei lucrări selectate de domnul primar.
La Biblioteca Comunală Săpata, în ziua jurizării s-a desfășurat activitatea „Biblioteca leagănul cărților” în timpul căreia copiii au realizat eseuri despre importanța cărților și a bibliotecii iar domna profesoara Truță Cristina a prezentat un material PowerPoint despre importanța cărți în viața noastră a tuturor. Dat fiind faptul că poetul Adrian Păunescu ar fi împlinit în data de 20 iulie 72 de ani, acest eveniment a fost marcat de către bibliotecă fiindu-le prezentat elevilor un material despre viața și activitatea sa, menționând că versurile poetului au o muzicalitate aparte, ceea ce a făcut ca majoritatea lor să fie cântate. Elevii au recitat poezii și au ascultat cântece pe versurile poetului. Prezența atâtor copii, cadre didactice și oficialitați reprezintă cea mai bună certitudine că această activitate umple timpul liber în mod atractiv, apropiind pe toți de ceea ce înseamnă comunicare, prietenie și credință în Dumnezeu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea