Licitație de 2 milioane lei pentru dotări la Școala 19 Găvana

Școala Gimnazială Matei Basarab din Pitești sau Școala Nr. 19 se mișcă foarte bine, de câțiva ani, la capitolul investiții. Programele cu finanțare guvernamentală sau cele cu finanțare europeană nerambursabilă nu sunt străine conducerii instituției de învățământ. În același trend se înscrie și ultimul program, cel de accesare de fonduri nerambursabile pentru dotarea cu echipamente IT și mobilier școlar.   
Este vorba de accesarea de fonduri printr-un proiect din cadrul Programului Operațional Regional – Axa 3.4
Proiectul își propune asigurarea unui învățământ de calitate și este imperios necesar ca fiecare spațiu al școlii să fie folosit conform proiectării, valorificarea superioară a bazei materiale, dotarea și echiparea cu echipamente IT de ultimă generație, precum și alte materiale didactice moderne, având rolul de a asigura desfășurarea procesului educațional la standarde europene.
Valoarea estimată a contractului de achiziție publică: Bunuri pentru dotarea scolii nr. 19 din Pitesti , LOTUL 1-Echipamente IT si LOTUL 2- Dotari, a fost calculata avandu-se in vedere prevederile din bugetul aferent acestui proiect, respectiv:
1. LOTUL 1 - echipamente IT: 356.218,61 lei fără TVA
2. LOTUL 2 - dotări:  1.675.352,39 lei fără TVA
Total: 2.031.571,00 lei fără TVA

Este vorba, concret, de achiziționarea de mobilier școlar, calculatoare de birou, imprimante laser, echipament de bucătărie, articole de menaj și de uz casnic și articole de catering.
Criteriul de atribuire va îngloba două componente, și anume prețul ofertei (cu o pondere de 60%) și durata de garanție acordată (pondere de 40%). Termenul limită pentru depunerea acestor oferte este 22 septembrie, urmând ca în aceeași zi, la orele 13, ofertele să fie deschise de către o comisie.
Școala Gimnazială Matei Basarab din Pitești sau Școala Nr. 19, este situată în cartierul Găvana III.
Construcţia localului şcolii a început în anul 1990, corpul principal, având patru nivele cu 16 săli de clasă, 3 laboratoare, 1 sală pentru bibliotecă, 1 cabinet medical, 1 sală pentru cancelarie, un cabinet pentru directori şi secretariat. Pe data de 02 octombrie 1991, a avut loc inaugurarea şcolii, cu participarea Primăriei Municipiului Piteşti, conducerii Inspectoratului Şcolar Argeş, cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor.
În septembrie 1994 s-a dat în folosinţă şi corpul B cu o sală de sport de 450 mp, vestiare pentru fete şi băieţi, 2 ateliere pentru educaţia tehnologică - băieţi şi două săli pentru educaţia tehnologică - fete.
Ca urmare a creşterii efectivelor de elevi şi a numărului de clase, atelierele de fete, unul din atelierele destinate băieţilor şi jumătate din celălalt atelier de băieţi au fost transformate în săli de clasă. În perioada 1992-1995, se face amenajarea terenurilor pentru jocuri sportive, a pistei de atletism şi gropilor de sărituri, a miniparcului din faţa şcolii; În primavara anului 1993, începe construcţia sălii de sport, vestiarelor şi atelierelor şcolare, finalizate şi date în folosinţă la 15 septembrie 1994.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea