Festivalul ,,Carpaţi” a adunat mii de oameni la Mioveni

Săptămâna trecută, Argeşul a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul ,,Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”. În cadrul acestor evenimente, dedicate judeţului Argeş, a avut loc şi Festivalului Internațional de Folclor "Carpați", ediţia a – XXXII – a, care s-a desfăşurat în Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni şi Topoloveni. Însă apogeul festivalului a fost atins joi seară, în Mioveni, când mii de oameni au venit să vadă porturile populare şi să asculte cântecele ansamblurilor folclorice din ţară, dar şi din Argentina, China, Coreea de Sud, Franta, Georgia, Guam, Letonia, Serbia şi Turcia.
Festivalul a început la ora 18:00 cu o paradă a portului popular a fiecărui ansamblu folcloric în care şi-au prezentat în faţa autorităţilor locale şi judeţene portul şi dansul popular autentic fiecărei ţări participante. După această paradă, atenţia s-a mutat în Centrul Civic al oraşului Mioveni, acolo unde fiecare ansamblu a susţinut un program artistic.
Încântaţi de acest festival, locuitorii oraşului Mioveni au venit într-un număr foarte mare la acest eveniment. Conform estimărilor făcute de autorităţile locale, pe la ora 21:00, Centrul Civic era ocupat de 4–5 mii de oameni. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea