Hramul Bisericii Gorganu de Jos, motiv de bucurie creștinească

Centenara biserică a satului Gorganu, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, s-a umplut, la sfârșitul săptămânii trecute, de credincioși. Hramul bisericii a adunat, așa cum se cuvenea, fii ai satului, dar și oameni veniți din localitățile învecinate pentru a participa la slujba deosebită. Soborul format din zece preoți a ridicat spre cer rugăciuni fierbinți, frumoase, impresionând auditoriul atât prin profunzimea mesajului, cât și prin armonia vocală.
Este demn de menţionat numele ctitorului bisericii noi, moşierul Matache Ionescu, precum şi a echipei de bărbaţi destoinici aleşi pentru înfăptuirea sfintei lucrări. Piatra de temelie a noului edificiu este pusă în anul 1900, biserica fiind sfinţită în anul 1911 de Evghenie Humulescu Piteşteanul.
În toamna anului 2011, la împlinirea unui secol de existenţă, biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost resfinţită de Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. Tot atunci, pentru meritele deosebite ale preotului paroh Cătălin Vâlnoiu – merite la care poate fi adăugată, printre altele, şi tipărirea Monografiei Sfântului lăcaș de cult - a primit titlul de iconom stavrofor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea