Mircea Andrei se întoarce, la shopping politic, în Argeș

Măcar o dată pe an, orice om bogat sare în mașină sau în avion și se duce la Paris, la Roma, la Milano, la Londra sau la dracu în praznic, cu soție sau fără, la o sesiune de shopping. Mai puțin fostul senator Mircea Andrei, care, în această toamnă, a ales ca destinație de shopping Argeșul. Cu nenumărate calități în cont, acesta s-a apucat, tacticos și fără grabă, să își aleagă marfa ce i se potrivește: consilieri locali, primari sau chiar organizații locale întregi.  Unde sunt bani, apare imediat și marfa, nu-i bai. În vasta cămară a conacului pe care și l-a cumpărat în București ar fi încăput și un partid istoric, însă nu s-a mai găsit nimic pe la tarabele din oraș.
Cum își permite fostul șef al PDL Argeș să practice o asemenea formă de sclavagism acum, în secolul 21? Foarte simplu. În primul rând, cunoaște bine legea. A fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, meserie la care a renunțat în 1996, pentru a intra în avocatură. Firma sa de avocatură a ”împușcat”, de-a lungul timpului, contracte alarmant de bănoase, în special cu firme de stat. La ieșirea, în anul 2012, din politica mare, declarația de avere a senatorului Andrei semăna, mai degrabă, cu un roman: aproape 50 de terenuri, apartamente și case în București, Pitești și Olt, câteva mașini (Mercedes S 500, ML 350 etc.), bijuterii, ceasuri scumpe, colecție de timbre. Cea mai impresionantă colecție era însă cea a persoanelor împrumutate, cam 20, sumele variind între câteva mii de lei și câteva milioane de euro. Mulți euro și în depozite bancare, unul singur, la BCR, ridicându-se la amețitoarea sumă de aproape 800.000 euro.
Ce înseamnă toate astea? Înseamnă ceva asemănător dinamitei. Mircea Andrei este o persoană care poate călca mai cu putere decât trenul, pentru că stăpânește bine cuvântul, cunoște al dracu legea, mai ales pe cea penală, este bogat precum Cresus. Poate părea providențial pentru primarii cu probleme în justiție ai județului, primari care au fost învățați cu un șef, care șef în Argeș nu mai există. Iar dacă noul șef le poate promite că le rezolvă favorabil belelele din justiție, atunci…
Pentru doritorii de împrumuturi, în echipa lui Mircea Andrei a rămas, din vremuri mai proaste, notărița Ana Stan. Și nu pentru asta, ci pentru a se bate, fără șanse, la Primăria Pitești. Convinsă de același surprinzător, dar diabolic pe alocuri Mircea Andrei, întors pentru o nouă sesiune de shopping politic în Argeș.
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea