Condiţii draconice impuse de municipalitate pentru execuţia Parcului „Lunca Argeşului“

# Garanţiile cerute firmelor participante depăşesc 35 miliarde lei vechi # Cifra medie de afaceri a ultimilor 3 ani trebuie să depăşească 500 miliarde lei vechi! # Constructorii din Argeş vor fi concuraţi de “greii” Bucureştiului. Bătălie pe viaţă şi moarte se anunţă în vederea atribuirii proiectului Parc «Lunca Argeşului», proiect valorând aproape 10 milioane de euro. Surse din interiorul Primăriei Piteşti ne-au dezvăluit faptul că, pe lângă constructorii argeşeni cunoscuţi (Argecom, Comesad, Zeus) care s-au înscris deja la licitaţia ce va avea loc luna viitoare, s-au mai interesat – şi sunt aşteptaţi să se înscrie – şi câţiva «grei» în ale construcţiilor din Bucureşti
Proiectul  derulat de Primăria Piteşti pe fonduri europene are o valoare totală de 328 miliarde lei vechi fără TVA. 98% vor fi bani de la Comisia Europeană şi numai 2% fonduri de la bugetul local.  “Lunca Argeşului” va fi cea mai mare zonă de agrement a Piteştiului, urmând să beneficieze de alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, băncuţe, pergole, măsuţe de şah şi table, terenuri de sport şi locuri special amenajate pentru pescuit, două terenuri pentru tenis de câmp, două terenuri multifuncţionale de fotbal, piste de biciclete, grupuri sanitare, patinoar, teatru în aer liber şi chiar o discotecă. Vor fi făcute şi împăduriri, iar complexul va beneficia şi de o zonă pentru comercializarea de produse
Parcul se va întinde pe 24 de hectrare, de la podul de peste Argeş până lângă S.C. Hidroconstrucţia. Contractul de finanţare va fi semnat probabil în luna iunie a acestui an, iar lucrările vor dura aproximatriv un an.

Condiţii draconice impuse firmelor interesate

Se pare că municipalitatea, „arsă” în trecut la diferite alte licitaţii, acum „suflă” de zor în… caietul de sarcini. Condiţiile impuse firmelor dornice de a primi cei zece milioane de euro în cont sunt considerate de mulţi aproape draconice.  Sume importante blocate pentru garanţiile de participare şi bună execuţie, cifră de afaceri semnificativă, personal cu înaltă calificare – iată numai câteva dintre acestea.
1. Garanţia de participare este în cuantum de 6 miliarde de lei vechi;
2. Garanţia de bună execuţie este în cuantum de 9% din valoarea fără TVA a contractului atribuit. Dacă luăm în consideraţie suma de la care începe licitaţia, garanţia de execuţie se ridică la 29,5 miliarde lei vechi
3. Cifra de afaceri medie pe anii 2008, 2009, 2010 trebuie să fie egală sau mai mare de 50.000.000 lei noi.
4. Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
- Ofertanţii trebuie să facă dovada faptului că în ultimii 5 ani, calculaţi până la data depunerii ofertelor, au finalizat minim un contract de execuţie lucrări cu o valoare cumulată de minim: 30.000.000 de lei noi fără TVA în calitate de prestator singular şi/sau membru al unei asocieri. Minim 7 (şapte) specialişti, din care: 1, minim 1 (un) inginer diplomat/colegiu constructor, cu experienţă în coordonarea lucrărilor de construcţii de minim 5 ani de zile. 2, minim 1 (un) inginer diplomat/colegiu constructor absolvent de studii superioare tehnice în construcţii specialitatea Constructii Căi Ferate Drumuri şi Poduri (sau echivalentul acesteia) 3, minim 1 (un) inginer diplomat/colegiu constructor absolvent de studii superioare tehnice în construcţii specialitatea Construcţii Hidrotehnice/ Reţele Edilitare/ Instalaţii (sau echivalentul acestora) 4.minim1 (un) atestat RTE (responsabil tehnic cu execuţia) , sau echivalentul acestuia, pentru lucrări de construcţii de drumuri 5.minim1 (un) atestat RTE (responsabil tehnic cu execuţia) , sau echivalentul acestuia 6.minim 1 (un) absolvent studii superioare de lungă durată, atestat (obligatoriu se va prezenta copie diplomă de calificare) ca manager al sistemelor de managementul calităţii  pentru funcţia de manager calitate. 7.minim 1 (un) absolvent studii superioare de lungă durată, atestat (obligatoriu se va prezenta copie diplomă de calificare) ca manager al sistemelor de managementul mediului  pentru funcţia de manager mediu. Dovada că are disponibil (proprietate şi/sau contracte leasing şi/sau contracte de închiriere) pentru executarea contractului ce urmează a fi atribuit cel puţin: Minim 2 autobasculante cu capacitate de minim16 t. Minim 1 autobetonieră cu capacitate de minim 9 mc fiecare. Minim 2 (două) echipamente tip buldoexcavator. Minim 2 (două) compactoare pneu-tambur. Minim un echipament de vibrare beton. Minim 1 autogreder. Minim 1 (unu) laborator de drumuri grad II.

Garanţia lucrărilor, locul unde se pare că a fost lăsat ceva... loc !

Criteriile pentru câştigarea licitaţiei sunt cele legate de preţul final oferit (pondere 75%) şi garanţia lucrărilor (pondere 25%). Aici se pare că municipalitatea a lăsat ceva... loc de manevră. Mulţi îşi amintesc încă modul în care firma Zeus, deşi cu cea mai ridicată ofertă financiară, a câştigat contractul de 1,5 milioane de euro pentru construirea podului de la Căteasca: Zeus a dat preţ mare, însă a trecut un termen de execuţie de ... 3 luni (!!!) şi a oferit o garanţie de 50 de ani.
Criterii        Pondere
1. Pretul ofertei    75%
2. Garanţia lucrărilor    25%
Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare este de 12 luni începând de la data atribuirii contractului.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea