Serviciul informațional al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Serviciul Consultarea cataloagelor, din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş  mediază accesul la informație pentru toți utilizatorii bibliotecii, asigurând activitatea de informare, documentare și îndrumare, referitoare la colecțiile de documente ale Bibliotecii.
Serviciul Consultarea cataloagelor oferă un răspuns personalizat, pe baza resurselor interne sau externe de informații, pentru cererile de informare ale utilizatorilor bibliotecii, indiferent dacă aceștia se află în localul bibliotecii sau în exteriorul lui (la distanță). Acest serviciu cuprinde toate punctele de informare pentru utilizatori, realizând și o formare și orientare a acestora în spațiile bibliotecii.
Bibliografiile realizate în cadrul serviciului Consultarea cataloagelor sunt:
- bibliografii către fiecare  utilizator ce solicită acest lucru;
- bibliografii la cerere (profesori, cercetători);
- bibliografii pe e-mail, de cel mult 10-15 referințe bibliografice, efectuând cercetări în profunzimea documentului pentru a regăsi subiectul, tema solicitată (cărţi, reviste, broşuri, albume).
De asemenea,  serviciul nostru vine în întâmpinarea publicului cu o colecţie de peste 350 de bibliografii tematice, realizate pe baza fondului de documente existent, cu un număr de 28541 de repere bibliografice.
Bibliografiile tematice reprezintă un instrument indispensabil utilizatorilor bibliotecii pentru derularea unor activități de informare, documentare și cercetare.
Bibliografiile realizate sunt din domeniile cele mai variate și mai solicitate de către utilizatori, venind în sprijinul acestora și astfel dovedindu-și utilitatea practică.
Pe site-ul Bibliotecii Judeţene Argeş (www.bjarges.ro), la rubrica Bibliografii, utilizatorii pot regăsi bibliografii din domeniile cele mai solicitate din fondul de documente al bibliotecii. Acestea sunt reactualizate şi permanent adăugăm altele noi, în funcţie de solicitările utilizatorilor (un total de 359 de bibliografii pot fi consultate pe site, conţinând un total de 10.232 de repere bibliografice).
Tot in cadrul serviciului nostru se efectuează prelungirea termenului de returnare al cărţilor prin e-mail celor ce solicită acest lucru, pentru toate compartimentele de împrumut la domiciliu.
Serviciul informațional reprezintă cheia unei biblioteci, așadar, vă așteptăm cu drag  să ne solicitați ajutorul.
Cristina Baciu, bibliotecar

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea