Secția Tinerilor a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș oferă zâmbete copiilor

Misiunea Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș este aceea de a promova cunoașterea, folosind în acest scop întreaga sa infrastructură umană și tehnologică, având ca obiectiv final este satisfacerea intereselor de studiu, lectură, informare, documentare, educare și recreere pentru întreaga comunitate argeșeană.
Secția Tinerilor a Bibliotecii Județene Argeș oferă o gamă variată de servicii care vin în întâmpinarea nevoilor educaționale, informaționale, culturale și de petrecere a timpului liber ale utilizatorilor săi.. Dispunând de un fond de carte de peste 40000 de volume, Secția Tinerilor deține exemplare multiple din operele autorilor români și universali prezenți în bibliografiile școlare, cărți de divertisment pentru copii, casete audio/video, CD-uri, DVD-uri, jocuri de perspicacitate, cărți de colorat și benzi desenate, jocuri electronice.
Cu un personal calificat și cu vechime în meseria de bibliotecar (Sabina Dumitru, Cristina Marinescu, Nina Nedelcu, Mariana Desrobitu, Ramona Postu), Secția Tinerilor folosește cele mai diverse și interesante activități în scopul atragerii spre lectură a copiilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-o manieră interactivă și educativă:
• ore de lectură;
• "Biblioclubul șoriceilor isteți", în care copiii au ocazia să-și pună în valoare talentul și imaginația;
• concursuri cu premii pe teme literare („Citește, imaginează și desenează”; „Bătălia cărților”);
• acțiuni educative realizate în parteneriat cu instituțiile de învățământ și de cultură din municipiu și județ (grădinițe, școli, clubul elevilor);
• ateliere de creativitate destinate desfășurării unor activități practice;
• dramatizări ale unor opere literare pentru copii.
Aceste activități promovează capacitatea copiilor de a munci individual și în echipă, în funcție de ceea ce se pricep cel mai bine sau în funcție de interesul manifestat, dar în scopul comun.
În fiecare an, pe timpul vacanței de vară, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, prin Secția Tinerilor, a lansat o nouă provocare adresată copiilor: programul „Școala de vară” care include următoarele activități: 1. Atelierul de povești, unde copiii descoperă povești noi sau detalii ale unor povești preferate. 2. Atelierul de creativitate, prin care copiii își formează și își dezvoltă anumite abilități practice. Astfel, pornind de la tematica poveștii, copiii desenează imagini și confecționează diverse obiecte ornamentale.
Dacă doriți să explorați online universul bogat al activităților desfășurate în cadrul Secției Tinerilor, vă invităm să accesați pagina oficială de facebook: Biblioteca Tinerilor Argeșeni.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea