Primăria Săpata și-a achiziționat, pe fonduri europene, un utilaj pentru stingerea incendiilor

# În momentul de față se lucrează intens la reabilitarea celui de-al doilea pod peste râul Cotmeana

Iată că, în ciuda vârstei, cel mai tânăr primar din județul Argeș, Laurențiu Micu, confirmă  încă de la primul mandat. Săpata era, până în 2012, o comună, practic, calamitată. Rețeaua de apă abia dacă funcționa, deservind numai locuitorii  a doar două sate din cele opt. Sediul Primăriei arăta jalnic, mai rău decât un birt sătesc. Tânărul primar a moștenit, deasemenea, o situație funciară jalnică, localitatea Săpata fiind vestită pentru problemele de fond funciar, probleme  care au născut, în timp, zeci de procese. Lucrurile au început însă, cu toate problemele cauzate în special de lipsa fondurilor, să se miște vizibil

în bine. În momentul de față, apa este trasă în șase din cele opt sate, urmând ca, în cursul anului 2015 și parțial 2016 toți locuitorii comunei să aibă posibilitatea de a se branșa la rețeaua publică de apă. Același tânăr, dar ambițios primar, a instituit, din primul an de mandat, sărbătorirea Zilei Comunei, prilej de întâlnire al fiilor satului, de petrecere și voie bună, atât de necesare pentru coagularea a tot ceea ce este valoros în comunitate. Se lucrează intens la cadastrarea întregii suprafețe a localității, fără de care nu se poate vorbi de o clarificare a situației fondului funciar. Proiectele demarate sunt multe, se vede că în comună este mână de gospodar. Despre aceste proiecte, dar și de multe altele, am purtat o scurtă discuție cu cel ”vinovat” de ceea ce se întâmplă, primarul Laurențiu Micu.

# Deși abia ați terminat reabilitarea podului de peste râul Cotmeana, deja ați început lucrările la al doilea obiectiv de acest fel. Despre ce este vorba?
Primarul Laurențiu Micu: În urma inundațiilor din luna iulie 2014  am avut afectate două poduri peste râul Cotmeana. Cel din satul Găinușa distrus în proporție de peste 90%, iar celălalt din satul Mirțești afectat mai puțin,  aripile și rampa de pe malul drept. Primul a fost finalizat încă de acum două luni, iar pentru cel din satul Mirțești am reușit să alocăm fondurile necesare reabilitării.
# Ați achiziționat, recent, un utilaj destinat stingerii incendiilor. Cine va folosi acest utilaj, cât a costat și cu ce fonduri ați reușit achiziționare acestuia?
- Mai exact este o vidanjă de 4000 litri, dotată cu echipament de stingere a incendiilor. Era o necesitate pentru cetățenii comunei deoarece în caz de incendiu trebuia sa ne bazăm doar pe pompierii ISU.  Vidanja va fi folosită de membrii comisiei pentru situații de urgență pentru stingerea incendiilor și inundații. Este achizitionată pe fonduri europene prin GAL Găvanu Burdea, proiect în valoare de aproximativ 70 mii lei.
# Ce sume ați primit de la Guvernul României, în urma ultimei rectificări bugetare? Ce veți face, în comună, cu banii?
- Din banii primiți în urma rectificării bugetare vom reface podul din satul Mirțești,  vom investi în alimentarea cu apă din satele Bănărești, Turcești. Avem în vedere și eventuala necesitate de a repara drumurile comunale, știind că vine anotimpul ploios.
# Au început școlile. Care este situația instituțiilor de învățământ din comuna pe care o conduceți? Au acestea autorizație sanitar-veterinară? Sunt pregătite și aprovizionate cu combustibil pentru iarnă?
- Situația la școli este bună. Avem finalizată investiția în grupurile sanitare (toalete) pentru școala gimnazială Găinușa. Școlile sunt pregătite pentru începerea anului școlar, au toate avizele  iar de combustibil pentru iarnă nu se pune problema. Avem necesarul pentru iarnă, oricât de grea ar fi.
# Ce v-ați propus să mai faceți, până la sfârșitul anului 2015, în comuna Săpata?
- Eu îmi propun tot timpul să mă autodepășesc și să realizez cât mai multe pentru bunăstarea cetățenilor. Dar până la sfârșitul anului 2015 vreau să finalizăm refacerea podului din satul Mirțești,  reabilitarea termică a dispensarului uman din satul Bănărești și rețeaua de distribuție a apei pentru satele Bănărești, Turcești. Lucram la planurile parcelare pentru terenurile agricole și pădure și sperăm să le terminăm, în urma cărora să putem face punerile în posesie corect. Acestea ar fi obiectivele mai importante. Dar în timp apar noi probleme și necesități ce trebuiesc soluționate. Tot prin GAL ne-am propus să achiziționăm, până la sfârșitul anului, o autoutilitară cu tracțiune integrală ce va servi la acțiuni de deszăpezire în întreaga comună.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea