Inaugurare de Școală Gimnazială și Centru Social de zi la Hârsești, în prezența președintelui CJ Argeș, Florin Tecău

Iată că oficialitățile județene, la numai o săptămână după inaugurarea noului pod peste Cotmeana din localitate, au venit, din nou, la Hârsești. Semn că lucrurile se mișcă, aici, cu repeziciune, semn că se muncește, că se vrea tot mai mult, mai bine.
Începutul anului școlar 2015-2016 a stat sub semnul unei duble inaugurări în localitatea Hârsești: Școala Gimnazială Hârsești și Centrul Social de zi- îngrijire copii, două instituții a căror panglică inaugurală a fost tăiată de elevi și profesori împreună cu Ionel Moloiu, primarul comunei, și Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș.
Atmosfera de sărbătoare a fost încărcată de emoție, festivitatea fiind deschisă cu imnul național, cântat de interpreta de muzică populară Ioana Modan- Cornea, fiică a satului și cetățean de onoare al localității. După slujba de sfințire oficiată de un sobor de preoți care au binecuvântat atât lăcașurile de învățătură, cât şi pe şcolari şi dascălii lor, primul om al judeţului a dăruit gazdelor o icoană sub ocrotirea căreia să se afle toţi cei care vor intra pe porţile şcolii din Hârseşti.

Președintele Florin Tecău: ”Primarul s-a zbătut transforme o şcoală veche într-o instituţie modernă”

“Primarul dvs. a reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect care tărăgăna de mulţi ani. S-a zbătut să transforme o şcoală veche, neschimbată de zeci de ani, într-o instituţie modernă, dotată cu toate utilităţile, astfel încât să va fie drag să învăţaţi aici. Vă doresc succes, să fiţi sănătoşi şi să va bucuraţi de lumina învăţăturii!”, a spus Florin Tecău, în aplauzele părinţilor şi bunicilor extrem de mulţumiţi că tânărul lor primar, pe care l-au ales în 2012, şi-a mai bifat încă o promisiune făcută în urmă cu trei ani, la început de mandat.

Primarul Ionel Moloiu: ”Am dorit din toată inima ca cei peste 200 de elevi să aibă condiţii normale, europene”

La rândul său, Ionel Moloiu, primul gospodar al comunei, a mulţumit preşedintelui C.J. pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect, încercând să ascundă, în acelaşi timp, emoţia care-i dădea târcoale, explicabilă de altfel prin faptul că primarul însuşi a învăţat în această şcoală în care, peste ani, a şi predat că profesor de sport şi educaţie fizică: “Mă bucur şi eu ca şi dvs. de acest început frumos. Şi copiii mei, ca şi ai dvs. învaţă aici, şi am dorit din toată inima ca cei peste 200 de elevi să aibă condiţii normale, europene, de desfăşurare a activităţilor instructiv-educative.Va mulţumesc pentru susţinere, pentru înţelegere, mulţumesc tuturor cadrelor didactice şi personalului auxiliar pentru implicare, dar şi echipei mele de proiect din aparatul administrativ al primăriei.”, au fost vorbele edilului-şef.

“Reabilitarea Şcolii Gimnaziale Hârseşti” este un proiect european derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, prin contractul încheiat cu ADR Sud Muntenia, în valoare de aproximativ 6 miliarde de lei vechi. Investiţia a constat atât în reabilitarea interioară şi exterioară cât şi în extinderea clădirii iniţiale prin construirea unei alte clădiri pentru amenajarea grupurilor sanitare, a unei magazii de lemne şi a camerei pentru amplasarea centralei termice de mare capacitate, cu gazeificare, asigurându-se astfel sistemul de încălzire centralizat. De asemenea, investiţia a presupus şi introducerea de apă şi canalizare în şcoală.
În ceea ce priveşte darea în folosinţă a Centrului de zi-îngrijire copii, aici sunt înscrişi 10 copii cu vârste între 7 şi 10 ani, provenind din familii cu o situaţie materială precară, iar micuţii primesc o masă caldă la prânz, au un program de odihnă şi de recreere şi desfăşoară diverse activităţi specifice, fiind supravegheaţi de cadre de specialitate (învăţători, asistent social, psiholog, asistent medical, infirmier).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea