Creşte fondul forestier! Ionică ,,ameninţă” piteştenii cu plantaţii masive de arbori şi arbuşti în Piteşti

# Cornel Ionică:,, Vor fi plantări masive care vor începe în jurul datei de 15 – 20 octombrie”

Pe fondul nemulţumirii piteştenilor cu privire la mega- proiectul de  regenerare urbană, în urma căruia suprafaţa spaţiului verde din Piteşti s-a redus, viceprimarul Cornel Ionică încearcă să liniştească oamenii promiţându-le plantaţii masive în perioada imediat următoare ce se vor face în cadrul proiectului cu pricina.
Ionică susţine că în cadrul implementării proiectului de regenerare urbană s-au tăiat 290 de arbori, dar se vor planta de 4-5 ori mai mult, aproximând un număr de 1400 – 1500 de arbori.
”Se conturează spaţii verzi importante şi generoase, ca şi suprafeţe. Deja au început să se contureze şi vor fi plantaţi în zonă zeci de arbori ornamentali. De altfel, constructorul a încheiat un contract cu un Institut Naţional de Arbori şi Arbuşti Ornamentali care va acorda asistenţă tehnică la plantarea tuturor arborilor şi va asigura garanţia plantării. Adică, ce plantăm, trebuie să se prindă! Este vorba de arbori speciali, arbori ornamentali, platani, tei şi magnolii. Numărul arborilor plantaţi în această toamnă va fi de peste 1200. Numai proiectul prevede plantarea a 1200 de arbori şi arbuşti la care se mai adaugă plantaţiile pe care le facem noi anual din pepiniera proprie.  Am tăiat 290 de arbori, însă vom planta de 4 - 5 ori mai mult decât am tăiat. Totodată, am salvat foarte mulţi copaci de la tăiere. Chiar în perioada aceasta trebuia să tăiem nucii din faţa U-urilor, pe unde vine pista de biciclete, dar am luat decizia să deviem pista de biciclete pentru a nu mai tăia aceşti copaci.
Vor fi plantări masive care vor începe în jurul datei de 15 – 20 octombrie”, ne-a explicat viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, entuziasmat de plantările ce se vor face în Piteşti.

Arhitect peisagist la Salpiflor Green S.A.

Furat de mirajul noilor plantări de arbori şi arbuşti ce se vor face în Piteşti, în perioada următoare, Cornel Ionică spune că vrea o reabordare a spaţiilor verzi şi din parcuri, drept  pentru care a angajat cu jumătate de normă un arhitect peisagist care să vină cu proiecte îndrăzneţe pentru reamenajarea parcurilor din Piteşti.
”Ţinem foarte mult să aducem mediul în cea mai bună configuraţie, prin aceste plantări şi printr-o reabordare a spaţiilor verzi şi în special a celor din parcuri. Spun o reabordare a acestei problematici, în sensul că am angajat la Salpiflor, cu jumătate de normă, un arhitect peisagist care propune proiecte îndrăzneţe cu privire la unele reamenajări în zonele de agrement, a parcurilor. Dăm foarte mare atenţie acestui lucru”, ne-a mai explicat Cornel Ionică.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea