În sfârşit, s-a făcut dreptate! Argeşul, în primele 5 locuri în ceea ce priveşte alocarea bugetară de la Guvern la ultima rectificare bugetară

Judeţul Argeş a fost dintotdeauna văduvit de fondurile alocate de la Guvern, asta în ciuda faptului că se află pe locul al patrulea în ceea ce priveşte contributivitatea la PIB-ul României. Fie în Guvernarea PSD, fie în guvernarea PDL, Argeşul a fost totdeauna dezavantajat din diferite motive. Dacă în guvernarea PSD liderii locali nu erau în graţiile celor naţionali, în guvernarea PDL se invoca faptul că judeţul nostru este de o altă coloratură politică şi, astfel, am fost mereu dezavantajaţi. Să nu mai vorbim şi de reorganizarea teritorială, care s-a făcut de curând, în guvernarea PSD, în urma căreia judeţul Argeş aproape că a fost desfiinţat de mai marii PSD-işti, pierzând toate centrele regionale care au fost stabilite fie prin Teleorman, la  Dragnea, fie prin Prahova, la Sebastian Ghiţă.
Dar iată că, într-un final, Argeşul a intrat în atenţia politicienilor decidenţi de la centru, care la ultima rectificare de buget ne-au alocat o sumă care ni se cuvine din punct de vedere al contributivităţii noastre la PIB-ul României. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, susţine că Argeşul se află în primele cinci judeţe în ceea ce priveşte alocarea bugetară de la Guvernul României la ultima rectificare de buget. Guvernul Românei a alocat o sumă importantă judeţului Argeş pentru derularea proiectelor pe Ordonanţa 28, dar şi pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale.
”Argeşul se clasează în primele 5 judeţe  în ceea ce priveşte acordarea de fonduri de la Guvern, la ultima rectificare bugetară. Aici vorbim de banii care au intrat în conturile Consiliului Judeţean Argeş, dar şi în conturile primăriilor din Argeş. Au venit bani pe Ordonanţa 28, au venit bani pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale şi pentru hotărârile judecătoreşti.
Săptămâna aceasta am avut şi şedinţa în Consiliul Judeţean în care am repartizat acei bani pentru drumuri Consiliilor Locale.
Eu zic că măsurile luate de Guvern s-au dovedit a fi nişte măsuri bune prin faptul că s-au acordat destui bani la această rectificare bugetară şi cred că se vor mai acorda şi în noiembrie – decembrie, la cealaltă rectificare bugetară care va avea loc.
Iată că temerile celor de la PNL, atunci când s-a redus TVA-ul sau când s-au luat alte măsuri de relaxare fiscală de către Guvernul Ponta, nu au fost justificate, economia României, din contră, a înregistrat o creştere semnificativă”, a precizat Dorin Mărăşoiu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea