Consilierul juridic al DJTS Argeș nu se poate întoarce la muncă

# Un nou scandal izbucnește la ”mama scandalurilor”, DJTS Argeș! # Directorul instituției, Laurențiu Achimescu, consideră că… nu este oportun

Tensiuni proaspete (de parcă cele vechi nu erau destule) sunt pe cale să izbucnească în interiorul DJTS Argeș. Consilierul juridic pentru achiziții publice, investiții și patrimoniu, Flavius Panțurescu, aflat în concediu fără plată pentru a putea finaliza anumite studii și lucrări, a formulat conducerii direcției o cerere de revenire din acest concediu. Doar că onor conducerea nu a fost de acord ca acest consilier juridic să revină. De ce? – ne putem întreba noi,

mai ales ținând cont de ”evenimentele” de dată recentă, adică de ultimele controale trimise de Corpul de Control al Ministrului, unde se constantă (culmea!)  deficiențe grave și majore tocmai la partea de achiziții publice. Sau – ne întrebăm, noi, din nou, tocmai de aceea domnul director preferă absența, în continuare, a unui consilier juridic angajat al instituției, care poate să refuze să își pună semnătura pe un document neconform?

”Achimescu Laurenţiu continuă stfel politica lui discreţionară de gestionare a intereselor instituţiei”

Flavius Panțurescu a declarat, pentru Atitudine în Argeș:
”Am formulat două solicitări legale de revenirea în activitatea de consilier juridic din cadrul DJST Argeş, în baza legii nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici. Din păcate, Achimescu Laurenţiu, în calitatea lui de director al DJST Argeş, a înţeles să refuze o asemenea solicitare, pentru simplul motiv că, citez, «nu este de acord»(!!) şi că «se consideră inoportună reluarea activităţii» de către mine, Achimescu Laurenţiu continuând astfel politica lui discreţionară de gestionare a intereselor instituţiei. Deşi era obligat să-şi argumenteze refuzul de a accepta cererea mea, acesta invocă, în trecere, fără absolut nicio acoperire legală, prevederi din codul muncii, ce nu au nicio legătură cu statutul meu de funcţionar public. Mă întreb pe această cale: oare ce i se pare mai oportun d-lui Achimescu - să accepte întoarcerea în activitate a unui angajat al instituţiei, sau preferă să menţină un contract de reprezentare cu o casă de avocatură, contract de altfel lovit de nulitate, aşa cum s-a consemnat şi în ultimul raport de control al Ministerului Tineretului şi Sportului, acesta nerespectând condiţiile legale la momentul încheieii lui. Sau poate nu i se pare «oportună» întoarcerea mea pe funcţie prin prisma faptului că am îndrăznit să-l dau în judecată, cerându-i să-mi recunoască un drept absolut legal.
De altfel, aşa cum se reţine în acelaşi raport al Ministerului, Achimescu Laurenţiu nu pregetă în a aborda discreţionar statutul angajaţilor instituţiei, acesta permiţând ca un angajat al institutei să predea ore la diferite instituţii de învăţământ din Piteşti, fix în timpul programului de serviciu avut în cadrul instituţiei. Nu pot decât să mă întreb cum poate fi reprezentată cu succes imaginea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, în condiţiile date, cu scandaluri peste scandaluri, cu controale peste controale, cu activitatea instituţiei aproape blocată din cauza lipsei de finanţare, cu raporturi de colaborare cu terţii că şi inexistente, cu acuze şi calomnii aduse diferitelor persoane, toate acestea din cauza unor orgolii personale şi fără a-ţi da cel mai mic interes pentru ce se întâmplă în acea instituţie”.

Indiferent ce spune consilierul juridic care se consideră lezat în drepturile sale, noi nu putem decât să ne crucim. Pentru că Flavius Panțurescu este încadrat, repetăm, CONSILIER JURIDIC ACHIZIȚII PUBLICE, INVESTIȚII ȘI PATRIMONIU. Relația acestuia cu DJTS Argeș a încetat în toamna lui 2013, la cerere, prin intrarea în concediu fără plată. Ei bine, IATĂ CE A GĂSIT CORPUL DE CONTROL AL MTS LA DJTS ARGEȘ ÎN 2014:
• Au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte respectarea dispoziţiilor legale aferente achiziţiilor publice;
• Au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente în cadrul bazelor de agrement,  recepţionarea, gestionarea şi  consumul acestora; nu a fost organizată contabilitatea de gestiune; s-a constatat existenţa unui prejudiciu;
• Inventarierea patrimoniului instituţiei a fost efectuată parţial şi nefinalizate în condiţiile legii;

Iar ca măsuri, printre altele, același Corp de Control a menționat:
• Pentru neregulile constatate în ceea ce priveşte modul de efectuare al achiziţiilor publice, propunem înaintarea prezentului Raport de control la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. 

Noul raport de control, pentru anul 2015, este pe drum. Probabil și aici vor fi evidențiate nereguli exact pe domeniul care poate fi acoperit de un consilier de specialitate. Iată însă încheierea apoteotică dată de directorul Achimescu refuzului reîncadrării înainte de termen a consilierului juridic Panțurescu: ”În aceeași ordine de idei, conducerea DJTS Argeș nu are cunoștință de existența unui caz de forță majoră sau pentru interese urgent care să impună prezența dumneavoastră în cadrul instituției. Prin prisma acestor argument, considerăm inoportună reluarea activității înainte de expirtarea termenului pentru care v-a fost aprobată suspendarea raporturilor de serviciu.”
Doamne ferește, nici pomeneală să fie nevoie de asistență juridică de specialitate. Treba merge bine, chiar unsă. Vom reveni.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea