Muzeul Județean Argeș - prezent la Congresul Internațional al Frontierelor Imperiului Roman

În perioada 13-20 septembrie 2015, dr. Dragoș Măndescu, directorul adjunct al Muzeului Județean Argeș, a participat la cea mai mare reuniune profesională din domeniul istoriei și arheologiei Imperiului Roman: al 23-lea Congres Internațional al Limesului Roman.
Lucrările adunării la care au participat peste 400 de delegați, majoritatea din Europa, dar și din Africa, America și Asia, precum și expozanți prezentând ultimele noutăți din domeniul bibliografiei de specialitate, s-au desfășurat în Bavaria, la Ingolstadt, în spațiul Școlii Tehnice Superioare.
Reprezentantul Muzeului Județean Argeș a prezentat situația actuală a Limesului Transalutanus (granița Imperiului Roman din sec. III ce străbate teritoriul actualului județ Argeș), incluzând și castrul de la Câmpulung-Jidova și a participat la o serie de sesiuni științifice dedicate restaurărilor și reconstituirilor castrelor romane din zonele de graniță ale Imperiului.
Organizatorii au facilitat participanților vizitarea celor mai importante castre și obiective arheologice romane de pe limesul provinciei antice Rhaetia (sudul Germaniei), precum Ruffenhofen, Weissenburg, Pfünz, Eining și Regensburg. Admirabil cercetate încă de la finalul secolului al XIX-lea, parțial restaurate și puse în valoare pentru publicul larg, beneficiind de toate facilitățile reclamate de exigențele turismului contemporan, aceste obiective pot fi luate drept model viabil în perspectiva anunțatului proiect de restaurare a castrului de la Câmpulung-Jidova.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea