Vizite de informare şi documentare la Europe Direct Argeș

Săptămâna trecută, Europe Direct Argeș a fost gazda unor evenimente derulate în parteneriat cu alte două centre de informare europeană din țară. Este vorba despre Europe Direct București și Europe Direct Târgoviște.
Primul eveniment, realizat cu Europe Direct Târgoviște din cadrul Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și în colaborare cu Asociația ”Târgoviște spre Europa”, Inspectoratul Județean Dâmbovița și Asociația ”Tineri pentru Europa de Mâine”, a presupus derularea unei piese de teatru forum, în care s-a pus accentul pe schimbarea unor situații negative din mediul școlar al elevilor. Actorii au fost tineri cu vârste între 12-14 ani, proveniți din grupuri vulnerabile din județul Dâmbovița, dornici să producă o schimbare în bine a societății.
La activitate au participat voluntari ai Centrului Europe Direct Argeș, dar și tineri de la Liceul Tehnologic Astra din Pitești, care au fost prezenți și la o serie de prezentări despre parteneriatul dintre biblioteca publică și societatea civilă în comunitate.
Cel de al doilea eveniment, organizat cu Europe Direct București din cadrul Institutului European din România, a avut ca obiectiv principal schimbul de bune practici cu privire la munca de voluntar/stagiar prestată în cadrul unui centru de informare europeană.
Voluntari și stagiari ai Centrelor Europe Direct Argeș și Europe Direct București au luat parte la o serie de exerciții interactive în care au reliefat ceea ce Europe Direct reprezintă pentru comunitate. Prin creativitate, participanții au găsit obiecte care să ilustreze cât mai bine importanța existenței unui centru de informare europeană în comunitate și rolul său activ.
Pe durata derulării evenimentului, au fost integrate discuții despre caracteristicile unei societăți perfecte, așa cum fiecare o vede: cu lucru în echipă, comunicare, responsabilitate și solidaritate din partea semenilor, asumare, respect și interes față de alte persoane, o societate plină de altruism și optimism, de bunăstare, o societate a toleranței, a participării active și a implicării sociale. Identificarea obstacolelor care ne împiedică să trăim în societatea dorită a incitat participanții la o scurtă dezbatere cu privire la aceste aspecte și i-a făcut să înțeleagă că pentru a ne împlini visurile, trebuie să înlăturăm piedicile. Împreună putem face ca visurile noastre să devină realitate.
Prin organizarea acestor evenimente și vizite de informare și documentare se dorește întărirea colaborării dintre centrele de informare europeană existente în România și promovarea rețelei Europe Direct la nivel național.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea